Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ισχυρές πιέσεις στις τράπεζες, ξεχώρισαν λίγες μετοχές

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ισχυρές πιέσεις στις τράπεζες, ξεχώρισαν λίγες μετοχές
ΑΓΟΡΑ: Το πολιτικό κλίμα συνεχίζει να επιβαρύνει το ΧΑ με απώλειες που επικεντρώθηκαν κυρίως στις τραπεζικές μετοχές. Με υψηλό όγκο μάλιστα η πτώση αρκετών από αυτών.

Συνηθίσαμε πλέον. Μερικές καλές συνεδριάσεις, πηγαίνει ο δείκτης 640 μονάδες και γυρίζει ξανά στις 600 μονάδες. Λίγο πάνω λίγο κάτω μικρή σημασία έχει.

Αυτό βέβαια που ισχύει σχεδόν πάντα είναι πως όταν δεν μπορεί να ξεπεράσει μία αντίσταση, αυτό που γίνεται είναι να διασπάει πτωτικά μία στήριξη.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αλήθεια που είναι όλοι εκείνοι που κατηγορούσαν τους σορτάκηδες ότι δημιουργούν ανυπόστατες φήμες για τις μετοχές με στόχο να τις γκρεμίσουν;

Τι να έχουν να πουν τώρα που ούτε φήμες διασπείρονται, ούτε πλαστές εκθέσεις υπάρχουν. Ή μήπως εξακολουθούν να πέφτουν λόγω παλιών fake news;

Μιλάει το ταμπλό και κάποιοι σφυρίζουν αδιάφορα. Για μία ακόμη φορά οι τράπεζες δημιουργούν βαρύ κλίμα στο ΧΑ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ (ΙΙ): Με όγκο 8,6 εκατ. τεμάχια και πωλητές στο κλείσιμο η Εθνική έχασε 7,4%. Η Alpha Bank με όγκο 8,2 εκατ. τεμάχια έχασε 6,25%. Με απώλειες μικρότερες έκλεισαν Eurobank και Πειραιώς.

Η αποτίμηση των 4 συστημικών τραπεζών έχει υποχωρήσει οριακά κάτω από 4 δισ. ευρώ και τίποτα δε δείχνει ότι δε θα μειωθεί περαιτέρω.

ΟΠΑΠ: Υπήρχε εντολή πώλησης στα 7,90 ευρώ με μηχανάκι και τελικά οι αγοραστές κατάφεραν στις δημοπρασίες να την κλείσουν στα 8 ευρώ με άνοδο 1,01%. Έμειναν απούλητα 28 χιλ. τεμάχια.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Ωραία η συμπεριφορά της μετοχής στη σημερινή συνεδρίαση. Έκλεισε στα 7,70 ευρώ με άνοδο 2,67% και όγκο 183 χιλ. τεμάχια.

JUMBO: Είχε καταγράψει άνοδο νωρίτερα και πριν δημοσιεύσει τα αποτελέσματα εξαμήνου, τον τζίρο δηλαδή. Προβληματίζει η πορεία της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ελλάδα και βέβαια δε φταίει η εταιρεία.

FOURLIS: Από τα στοιχεία που έδωσε η Jumbo φαίνεται πως η κατανάλωση στην Ελλάδα δεν πάει καλά. Η μετοχή έκλεισε με μικρές απώλειες και στα 3,9850 ευρώ.

ΕΧΑΕ: Δεν γίνεται να γλιτώσει η συγκεκριμένη. Έκλεισε με απώλειες 1,37% και στα 3,60 ευρώ. Η αποτίμηση στα 217 εκατ. ευρώ αντανακλά το χαμηλό τζίρο και τα μειωμένα κέρδη που έχει η εταιρεία.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Συνεχίζει ανοδικά και έχει φτάσει την αποτίμησή της στα 6,4 εκατ. ευρώ. Περιμένουμε αποτελέσματα για στρατηγικό και αναδιάρθρωση δανείων.

ΡΕΒΟΙΛ: Στα 0,4920 ευρώ με άνοδο 9,82% και όγκο οριακά μικρότερο από 4 χιλ. τεμάχια. Με αγοραστές στο κλείσιμο.

CENTRIC: Κλείσιμο στα 0,15 ευρώ με άνοδο 5,6% και όγκο 43 χιλ. τεμάχια. Έμειναν 11 χιλ. τεμάχια στην πλευρά των πωλητών.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤ.: Έγινε το πακέτο και ολοκληρώθηκε η είσοδος του κ.Κούτρα στην εταιρεία. Απέκτησε το 20% στα 1,31 ευρώ και η μετοχή έκλεισε στα 1,1750 ευρώ.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Συνεχίζονται οι τοποθετήσεις στη μετοχή. Παρά το αρνητικό κλίμα που επικράτησε στο ΧΑ η συγκεκριμένη έκλεισε με μικρή άνοδο και με την τιμή στα 1,30 ευρώ.
Η αποτίμηση 487 εκατ. ευρώ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης