Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Απομένουν λεπτομέρειες για τη δεύτερη σύνοδο κορυφής Trump - Kim Jong Un

Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Απομένουν λεπτομέρειες για τη δεύτερη σύνοδο κορυφής Trump - Kim Jong Un
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η Ουάσιγκτον «επεξεργάζεται τις λεπτομέρειες» τη δεύτερη σύνοδο κορυφής με τη Βόρεια Κορέα
Στο γεγονός ότι απομένουν «λεπτομέρειες» για τη δεύτερη σύνοδο κορυφής ανάμεσα σε ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα, αναφέρθηκε σήμερα (14/1) ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo, εν μέσω αναφορών ότι το Βιετνάμ αποτελεί τον πιθανό τόπο διεξαγωγής της συνάντησης.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του στο CBS News, ο Mike Pompeo δήλωσε ότι «επεξεργαζόμαστε τις λεπτομέρειες», αναφορικά με τη σύνοδο κορυφής Donald Trump και Kim Jong Un, προσθέτοντας μάλιστα΄οτι «θα είστε ανάμεσα στους πρώτους που θα το μάθουν».
Ωστόσο, ο ίδιος δεν προχώρησε σε περαιτέρω λεπτομέρειες αναφορικά με το ζήτημα, την ίδια στιγμή που ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος πρότεινε στον Βορειοκορεάτη ηγέτη η σύνοδος κορυφής να πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο στο Βιετνάμ, ενώ η Ταϊλάνδη αποτελεί μία ακόμα πιθανό χώρα διεξαγωγής της συνόδου.
Οι λεπτομέρειες που αφορούν τη σύνοδο αναμένεται να συζητηθούν κατά τη διάρκεια της επόμενης υψηλόβαθμης συνάντησης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα, ενώ μετά την επιστροφή του από τη Μέση Ανατολή, ο Mike Pompeo αναμένεται να επιδιώξει τη διεξαγωγή διαλόγου με την Πιονγιάνγκ.
Σημειώνεται ότι το ταξίδι του Αμερικανού ΥΠΕΞ στη Μέση Ανατολή θα ολοκληρωθεί νωρίτερα απ' ότι είχε αρχικά προγραμματιστεί, εξαιτίας οικογενειακού ζητήματος του κ. Pompeo.
Όπως ανέφερε ο εκπρόσπος του Υπουργείου Εξωτερικών, «η περικοπή του ταξιδιού είναι απαραίτητη, ώστε η οικογένεια Pompeo να μπορέσει να παρευρθεί σε μία οικογενειακή κηδεία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης