Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Χρειάζονται δυο για να χορέψουν ταγκό

tags :
Χρειάζονται δυο για να χορέψουν ταγκό
Το κλίμα που καλλιεργείται σε αυτή την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο προκαλεί έντονο προβληματισμό
«Συνθήκες ακραίας πόλωσης», «σύγκρουση στη Βουλή με ακραίους χαρακτηρισμούς», «κλίμα διχασμού», είναι μερικοί από τους τίτλους που συνοδεύουν τις πολιτικές ειδήσεις στην τελική ευθεία για το μπαράζ εκλογικών αναμετρήσεων.
Το 2019 είναι μια εκλογική χρονιά, αρχής γενομένης από τις κάλπες για την αυτοδιοίκηση και τις ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019, οι οποίες θα αποτελέσουν ουσιαστικά την πρόβα τζενεράλε για τη «μάχη των μαχών» που δεν είναι άλλη από τις εθνικές εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν το αργότερο τον Οκτώβριο.
Το κλίμα που καλλιεργείται σε αυτή την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο προκαλεί έντονο προβληματισμό.
Η ακραία πόλωση κυριαρχεί στον δημόσιο λόγο, με βασικούς πρωταγωνιστές τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, που είναι οι εκπρόσωποι του νέου δικομματισμού,  με αλληλοκατηγορίες, ακραίους χαρακτηρισμούς, απειλές για ειδικά δικαστήρια, ακόμη και ύβρεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιρρίπτει την ευθύνη για την πόλωση στη Νέα Δημοκρατία και τούμπαλιν, ωστόσο κρύβουν επιμελώς ότι…it takes two to tango.
Σε ελεύθερη μετάφραση, χρειάζονται δύο για να χορέψουν ταγκό.
ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σκοπίμως καλλιεργούν την πόλωση, στοχεύοντας σε εκλογικά οφέλη, καθώς αδειάζει η κλεψύδρα για τις εθνικές εκλογές.
Δυστυχώς για τους Έλληνες ψηφοφόρους και τα συμφέροντα της χώρας, τα δύο μεγάλα κόμματα φαίνεται πως δεν διδάχθηκαν απολύτως τίποτα από την πολυετή κρίση.
Ίσως είναι η πρώτη φορά μεταπολιτευτικά, που τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας δεν έχουν καμία επικοινωνία μεταξύ τους, τουλάχιστον όσον αφορά τα μεγάλα εθνικά θέματα, όπως η Συμφωνία των Πρεσπών και η κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα.
Κλίμα το οποίο καλλιεργήθηκε την περίοδο Σαμαρά και συντηρείται μέχρι σήμερα.
Δυστυχώς, όσο κυλούν οι μέρες προς τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, η σύγκρουση θα γίνεται όλο και σφοδρότερη, με πολλούς να μιλούν ακόμη και για εμφυλιοπολεμικό κλίμα.
Η πολιτική τακτική που έχουν επιλέξει ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, με σαφή ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, που όχι μόνο ανέχονται τη συμπεριφορά των Πολάκηδων και των Αδώνιδων, αλλά καλλιεργούν οι ίδιοι την πόλωση, οδηγεί την Ελλάδα πολλές δεκαετίες πίσω.
Οι πληγές που θα προκληθούν θα είναι βαθιές και δύσκολα θα επουλωθούν, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο που η οικονομία και η κοινωνία παλεύουν να σταθούν στα πόδια τους.
Δυστυχώς, το πολιτικό προσωπικό αποδεικνύεται για άλλη μια φορά κατώτερο των περιστάσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης