Τελευταία Νέα
Διεθνή

Raab (Βρετανία): Το κοινοβούλιο πρέπει να απορρίψει τη συμφωνία της May για το Brexit - Αποτελεί κακή συμφωνία για τη χώρα

Raab (Βρετανία): Το κοινοβούλιο πρέπει να απορρίψει τη συμφωνία της May για το Brexit - Αποτελεί κακή συμφωνία για τη χώρα
Ο πρώην υπουργός Brexit τόνισε ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη Βρετανία θα ήταν να «υποκύψει στους όρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης»
Ως μία «κακή συμφωνία για τη χώρα» χαρακτήρισε ο πρώην υπουργός Brexit της Μεγάλης Βρετανίας, Dominic Raab, τη συμφωνία μεταξύ της πρωθυπουργού Theresa May και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καλώντας παράλληλα το κοινοβούλιο να την καταψηφίσει.
Ειδικότερα, ο κ. Raab, ο οποίος παραιτήθηκε νωρίτερα εντός του μήνα, δήλωσε ότι η επικύρωση της συμφωνίας θα σήμαινε ότι η Βρετανία «θα εξακολουθεί να δεσμεύεται επ' αόριστον με τους κανόνες που έχουν επιβάλει η ΕΕ στα τελωνεία, το εμπόριο, την απασχόληση, την κοινωνική πολιτική και τους φόρους, χωρίς να έχει λόγο για τους κανόνες, και χωρίς να δυνατότητα εξόδου από το καθεστώς».
Παράλληλα, ο ίδιος κατηγόρησε την ΕΕ ότι προσπαθεί να «απομακρύνει τη Βόρεια Ιρλανδία από τη Μεγάλη Βρετανία» συμπεριλαβάνοντας τη διάταξη αναστολής για τα ιρλανδικά σύνορα στη συμφωνία για το Brexit».
«Βρισκόμαστε υπό εκβιασμό και εκφοβισμό σε μία λανθασμένη συμφωνία», σχολίασε ο πρώην υπουργός Brexit, προσθέτοντας ότι ο «σοβαρότερος κίνδυνος για το Ηνωμένο Βασίλειο θα ήταν να «υποκύψει στους όρους της ΕΕ και να υποστηρίξει μία τέτοια συμφωνία».
Σημειώνεται ότι το σχέδιο που συμφωνήθηκε ανάμεσα στην Theresa May και την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να επικυρωθεί από το βρετανικό κοινοβούλιο, όπως επίσης και το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.
Ωστόσο, η συμφωνία είναι πιθανό να αντιμετωπίσει εμπόδιο στη Βρετανία, καθώς αρκετοί βουλευτές, όχι μόνο από την αντιπολίτευση, αλλά και από τον κυβερνητικό συνασπισμό, έχουν ταχθεί κατά της συμφωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης