Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπιες απώλειες για το πετρέλαιο λόγω νέας αύξησης αποθεμάτων στις ΗΠΑ - Στο -0,27% αι τα 63,31 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ήπιες απώλειες για το πετρέλαιο λόγω νέας αύξησης αποθεμάτων στις ΗΠΑ - Στο -0,27% αι τα 63,31 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,27% στα 54,48 δολ. ανά βαρέλι
Ήπιες απώλειες καταγράφει σήμερα Πέμπτη (22/11) το πετρέλαιο, μετά την είδηση ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ σκαρφάλωσαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2017, παρά τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις οι οποίες έκαναν λόγο για μείωση.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2019 για το Brent καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,27% στα 63,31 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2018 για το αμερικανικό αργό υποχωρεί επίσης κατά -0,27% στα 54,48 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αμερικανικής Διεύθυνσης Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 4,9 εκατ. βαρέλια την περασμένης εβδομάδα, στα 446,91 εκατ. βαρέλια συνολικά, όγκος που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Δεκέμβριο.
Παράλληλα, η παραγωγή πετρελαίου της χώρας παρέμεινε για μία ακόμη εβδομάδα σε επίπεδα ρεκόρ, και συγκεκριμένα στα 11,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως, όπως ανέφερε η ΕΙΑ.
«Τα στοιχεία για τα αποθέματα στις ΗΠΑ συνέχισαν να εμφανίζουν σημναντική αύξηση, γεγονός στηρίζεται από την παραγωγή-ρεκόρ στις ΗΠΑ», σχολίασε ο Stephen Innes της Oanda, την ίδια στιγμή που ορισμένοι αναλυτές τονίζουν ότι παρά τα υψηλά επίπεδα παγκόσμιας παραγωγής, η αγορά διαθέτει περιορισμένη πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα προκειμένου να αντιμετωπίσει μία απρόβλεπτη διαταραχή του εφοδιασμού.
Σημειώνεται ότι οι χώρες του ΟΠΕΚ αναμένεται να συναντηθούν στις 6 Δεμεβρίου στη Βιέννη, προκειμένου να συζητήσουνε τα επίπεδα παραγωγής στα οποία θα κινηθούν το πρώτο εξάμηνο του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης