Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συνθήκη για τα πυρηνικά - Αβάσιμοι οι σχετικοί ισχυρισμοί

Ρωσία: Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συνθήκη για τα πυρηνικά - Αβάσιμοι οι σχετικοί ισχυρισμοί
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergey Ryabkov, δήλωσε ότι η Μόσχα παραμάνει προσηλωμένη στη διατήρηση της Συνθήκης
Σε πλήρη απόρριψη των ισχυρισμών ότι η Ρωσία ευθύνεται για την απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη Συνθήκη για τα Πυρηνικά Μέσης Εμβέλειας (INF), προχώρησε σήμερα (19/11) ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Sergey Ryabkov, χαρακτηρίζοντας τους σχετικούς ισχυρισμούς ως «αβάσιμους».
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο Ρώσος αξιωματούχος, «οποιοιδήποτε ισχυρισμοί ότι η Μόσχα είναι υπευθυνη για την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να αποχωρήσουν από τη Συνθήκη για τα Πυρηνικά Μέσης Εμβέλειας είναι αβάσιμοι».
Παράλληλα, ο κ. Ryabkov επέμεινε ότι η Ρωσία «έχει δεσμευτεί να διατηρήσει τη Συνθήκη του 1987, καθώς εμποδίζει τις ΗΠΑ από το να κυριαρχίσουν στον στρατιωτικό τομέα».
Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Οκτώβριο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποσύρει τη χώρα από τη Συνθήκη INF, επικαλούμενος παραβιάσεις της συμφωνίας από την πλευρά της Μόσχας.
Την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας, ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Mike Pence, προκειμένου οι δύο πλευρές να συζητήσουν τις προετοιμασίες για την επερχόμενη συνάντηση μεταξύ των προέδρων των δύο χωρών στην Αργεντινή.
Τα κύρια θέματα συζήτησης κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο προέδρων αναμένεται να είναι η παγκόσμια οικονομία, τα ζητήματα στρατηγικής ασφάλειας, καθώς και το μέλλον της Συνθήκης για τα πυρηνικά, μετά την προειδοποίηση Trump για αποχώρηση των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης