Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Οποιεσδήποτε νέες αμερικανικές κυρώσεις θα βλάψουν τους δεσμούς μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ

Κρεμλίνο: Οποιεσδήποτε νέες αμερικανικές κυρώσεις θα βλάψουν τους δεσμούς μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, τόνισε ότι είναι δύσκολο για τη Ρωσία να πει εάν η Ουάσιγκτον θα προσπαθήσει να επιβάλει νέες κυρώσεις
Στο γεγονός ότι οποιαδήποτε εισαγωγή νέων πρόσθετων κυρώσεων κατά της Ρωσίας από τις ΗΠΑ θα βλάψει τους διμερείς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, αναφέρθηκε σήμερα (14/11) το Κρεμλίνο, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο προεδρικός εκπρόσωπος, Dmitry Peskov.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Peskov, οι ΗΠΑ έχουν γίνει «απρόβλεπτες», και ως εκ τούτου, είναι δύσκολο για τη Ρωσία να πει εάν η Ουάσιγκτον θα προσπαθήσει να πλήξει τη Μόσχα με πρόσθετα μέτρα.
«Είναι δύσκολο να σχολιάσουμε τη φύση αυτών των κυρώσεων», σχολίασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου αναφορικά με τις νέες κυρώσεις που εξετάζουν να επιβάλουν οι ΗΠΑ αυτόν τον μήνα, ενώ πρόσθεσε ότι σε περίπτωση επιβολή τους, «σίγουρα» θα περιπλέξουν περαιτέρω την κατάσταση που επικρατεί στις σχέσεις των δύο χωρών.
«Το γεγονός ότι η Αμερική έχει γίνει πρόσφατα απρόβλεπτη δεν είναι μυστικό για κανέναν, όλοι μιλάνε γι' αυτό απολύτως ανοιχτά, επιδή η απρόβλεπτη φύση μίας τόσο μεγαλής χώρας και ισχυρής παγκόσμιας οικονομίας αποτελεί σίγουρα ένα ζήτημα βαθιάς ανησυχίας για όλους», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Peskov.
Παράλληλα, μιλώντας σε τηλεοπτικό δίκτυο της Ρωσίας, απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η Μόσχα στρέφεται προς την Ανατολή, λέγοντας αντ' αυτού ότι οι επενδυτές της Δύσης εξακολουθούν να είναι σημαντικοί για τη χώρα.
«Οι επιχειρηματικές σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι σημαντικές» σχολίασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, προσθέτοντας ότι «η ανάπτυξη είναι δυνατή μόνο σε διαφορετικές κατευθύνσεις, κάθε στροφή προς τη μία πλευρά θα κάνει τις δυνατότητές μας να συρρικνωθούν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης