Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πιέσεις στις τράπεζες, καλός ο τζίρος λόγω Υγεία

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πιέσεις στις τράπεζες, καλός ο τζίρος λόγω Υγεία
ΑΓΟΡΑ: Δεν ήταν καλό το κλίμα, το έφαγε και λίγο η QCM και τελικά κλείσαμε με απώλειες κοντά στο 1,30%. Ο τζίρος ικανοποιητικός αφού ξεκίνησε η δημόσια πρόταση του Υγεία και έκανε η μετοχή 32,3 εκατ. ευρώ.

Η QCM είπε στους πελάτες της πως έχει ένα σούπερ θεματάκι για τις 3 του Δεκέμβρη και είναι ή από Ελλάδα ή από Ιταλία ή από Νότια Ευρώπη. Μας εμπλέκει αλλά δεν είναι και σίγουρο.

Τι να πεις. Και αυτοί τη δουλίτσα τους θέλουν να κάνουν και ψάχνουν πελατάκια για το fund τους. Εμάς θα μας φάει η αγωνία μέχρι τότε. Ας ελπίσουμε, το ξαναλέμε, να μην είναι από Ελλάδα, γιατί δεν θα είναι μικρή η εταιρεία.

Άλλο να ακούς πως μία μικρούλα εταιρεία των 10 εκατ. ευρώ αποτίμησης έχει θέμα και άλλο να το ακούς για μία του 1 δισ. ευρώ. Και αυτοί είναι μεγάλα παιδιά δεν παίζουν ό,τι να΄ναι. Άσε που πρέπει να υπάρχει και short.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Έμεινε και η αυριανή συνεδρίαση και μετά θα μάθουμε τι θα γίνει με τους δείκτες MSCI. Αν δεν ηρεμήσουν τότε η αναδιάρθρωση θα ήταν μία απλή δικαιολογία.
Σφυροκοπήθηκαν ξανά και έκλεισαν με απώλειες άνω του 5%, Εθνική, Eurobank και Πειραιώς, ενώ μικρότερες λίγο ήταν οι απώλειες της AlphaBank.

ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ: Αρκετές μετοχές είχαν βρει σημαντικές στηρίξεις και είχαν δώσει καλή αντίδραση. Όμως όπως βλέπουμε επρόκειτο για μία απλή αντίδραση χωρίς συνέχεια. Τώρα χάνουν και πάλι έδαφος και ξαναπροσεγγίζουν τις καλές στηρίξεις που είχαν επιβεβαιώσει.

Αυτό δεν είναι θετικό γιατί όσο τις ακουμπάς και δεν μπορείς να φύγεις κάποια στιγμή θα τις σπάσεις. Πρόχειρα μας έρχονται στο μυαλό οι μετοχές των ΕΧΑΕ, Lamda και Fourlis. Έχουν μία μικρή απόσταση αλλά με κακό κλίμα θα τις προσεγγίσουν.

ΥΓΕΙΑ: Η δημόσια πρόταση έφερε αύξηση του τζίρου στο ΧΑ. Σήμερα ξεκίνησε η δημόσια πρόταση και έκανε τζίρο 32 εκατ. ευρώ με το χρηματιστήριο να κάνει συνολικά 55,8 εκατ. ευρώ.

ΙΑΣΩ: Το ότι ήταν η φθηνότερη του κλάδου ήταν γνωστό. Σήμερα οι επενδυτές είδαν και την έκθεση για τη δίκαιη τιμή του Υγεία που ετοίμασε η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ και το εμπέδωσαν. Είναι όχι η φθηνότερη του κλάδου αλλά και έναντι των εταιρειών του εξωτερικού.

Δικαίως η μετοχή ενισχύθηκε κατά 9,54% σήμερα και έκλεισε στα 0,8040 ευρώ και με καλό όγκο 149 χιλ. τεμαχίων.

MOTOR OIL: Από τη λογιστική κατάσταση εννεαμήνου: Πωλήσεις 6,93 δισ. ευρώ από 5,7 δισ. ευρώ, EBITDA 476 εκατ. ευρώ από 452 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 261 εκατ. ευρώ από 228,7 εκατ. ευρώ.

Λειτουργικές ταμειακές ροές 241,5 εκατ. ευρώ, επενδυτικές -85,7 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτικές -159,7 εκατ. ευρώ, άρα τα ταμειακά διαθέσιμα μειώθηκαν οριακά στα 710 εκατ. ευρώ. Όμως μειώθηκαν κατά 50 εκατ. ευρώ τα δάνεια, άρα πήγε εξαιρετικά.

Καθαρή θέση 1,15 δισ. ευρώ και δανεισμός 948 εκατ. ευρώ περίπου. Άρα μιλάμε για καθαρά δανεισμό μόλις 238 εκατ. ευρώ.

ΠΕΡΣΕΥΣ: Έπιασε το 1 ευρώ ξανά η μετοχή. Δεν έχουν περάσει και πολλές συνεδριάσεις από την ημέρα που κάποιος προσπαθούσε να πουλήσει μερικές χιλιάδες τεμάχια στα 0,84 ευρώ.

CENTRIC: Σα να φαίνεται πως τέλειωσε ο μεγάλος πωλητής που την πίεζε επί εβδομάδες. Καλή αντίδραση σήμερα κατά 5,63% και κλείσιμο στα 0,1125 ευρώ. Με βάση τη συμφωνία πώλησης έχει να εισπράξει κεφάλαια αντίστοιχα με την αποτίμηση στο ταμπλό περίπου.

ΑΝΕΚ: Εδώ και μέρες δεν είναι καλή η συμπεριφορά της στο ταμπλό. Δεν μας κάνει βέβαια εντύπωση καθώς τα θεμελιώδη δεν είναι καλά. Στο -10,57% και στα 0,055 ευρώ με όγκο 65 χιλ. τεμάχια και τους πωλητές να θέλουν στο κλείσιμο να δώσουν άλλες 41 χιλ. τεμάχια.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης