Οριακή πτώση καταγράφει το πετρέλαιο λόγω ΔΝΤ - Στο -0,09% και τα 84,92 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Οριακή πτώση καταγράφει το πετρέλαιο λόγω ΔΝΤ - Στο -0,09% και τα 84,92 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,28% στα 74,75 δολ. ανά βαρέλι
Πτωτικά κινείται σήμερα Τετάρτη (10/10) το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις από τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θα είναι ελαφρώς περιορισμένη σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις, γεγονός που θα μπορούσε να επηρεάσει τη ζήτηση προς τον μαύρο χρυσό.
Ειδικότερα, το Brent καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,09% στα 84,92 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά -0,28% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 74,75 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με το ΔΝΤ, η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας τόσο για το 2018 όσο και για το 2019 αναμένεται να διαμορφρωθεί στο 3,7% έναντι 3,9% των προηγούμενων εκτιμήσεων, γεγονός που αποτελεί την πρώτη υποβάθμιση από τον Ιούλιο του 2016.
Παράλληλα, το πετρέλαιο επηρεάζεται και από τις ανησυχίες για τον τυφώνα Michael, ο οποίος πλησιάζει την περιοχή του Κόλπου στις ΗΠΑ, και ο οποίος έχει οδηγήσει τις εταιρείες στην περιοχή να κλείσουν προσωρινά το 20% των επιχειρήσεών τους.
Σημειώνεται ότι αργότερα εντός της ημέρας αναμένεται να δημοσιευθούν τα προκατακρτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS