Τελευταία Νέα
Διεθνή

Carney (BoE): Οι τράπεζες είναι καλά προετοιμασμένες για ένα άτακτο Brexit

Carney (BoE): Οι τράπεζες είναι καλά προετοιμασμένες για ένα άτακτο Brexit
Η δουλειά μας δεν είναι να ελπίζουμε για το καλύτερο, αλλά να σχεδιάζουμε για το χειρότερο, τόνισε ο διοικητής της ΒοΕ
Η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ) και οι μεγαλύτερες τράπεζες της Βρετανίας είναι καλά προετοιμασμένες για ένα άτακτο Brexit, αλλά η αβεβαιότητα σχετικά με τις προοπτικές της οικονομίας συγκρατεί την αύξηση των μισθών, δήλωσε σήμερα (14/9/2018) ο διοικητής της ΒοΕ, Mark Carney.
Βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν αργά χθες (13/9) ότι ο Carney είχε προειδοποιήσει τους ανώτερους υπουργούς νωρίτερα την ίδια ημέρα ότι ένα χαοτικό Brexit θα μπορούσε να οδηγήσει σε πτώση των τιμών των κατοικιών κατά 35% σε διάστημα τριών ετών.
Ωστόσο, ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας δήλωσε σήμερα ότι η κεντρική τράπεζα δεν προβλέπει μεγάλες πτώσεις στις τιμές των κατοικιών, παρότι είχε πει πέρυσι στις τράπεζες να είναι προετοιμασμένες για μια πτώση έως και κατά το ένα τρίτο, σε περίπτωση μιας οικονομικής αναταραχής μετά το Brexit.
Μιλώντας στην κεντρική τράπεζα της Ιρλανδίας, ο Carney δήλωσε πως «η ΒοΕ είναι καλά προετοιμασμένη για όποιο δρόμο ακολουθήσει η οικονομία, συμπεριλαμβανομένου ενός ευρέως φάσματος δυνητικών αποτελεσμάτων για το Brexit», εμμένοντας στην προηγούμενη ρητορική του αναφορικά με τις προετοιμασίες για το Brexit.
«Χρησιμοποιήσαμε τα stress tests μας για να διασφαλίσουμε ότι οι μεγαλύτερες τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου θα είναι σε θέση να συνεχίσουν να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, ακόμη και στην περίπτωση ενός άτακτου Brexit, όσο απίθανο και εάν είναι κάτι τέτοιο.
Η δουλειά μας εξάλλου, δεν είναι να ελπίζουμε για το καλύτερο, αλλά να σχεδιάζουμε για το χειρότερο», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης