Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές απώλειες στο πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ και Κίνας - Στο -0,09% και τα 77,20 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Οριακές απώλειες στο πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ και Κίνας - Στο -0,09% και τα 77,20 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,23% στα 68,56 δολ. ανά βαρέλι
Οριακές απώλειες καταγράφει σήμερα Πέμπτη (6/9) το πετρέλαιο, εν μέσω ανησυχιών ότι οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας θα μπορούσαν να σημειώσουν νέα κλιμάκωση, επηρεάζοντας τη ζήτηση προς τον μαύρο χρυσό.
Ειδικότερα, το Brent υποχωρεί κατά -0,09% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 77,20 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,23% στα 68,56 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, ένας παρατεταμένος εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως θα μπορούσε να πλήξει την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, γεγονός που θα είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου.
«Οι προοπτικές αύξησης των αποθεμάτων του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του, καθώς και η ασθενέσθερη ζήτηση από την Κίνα και άλλες αναδυόμενες αγορές θα μπορούσαν να επιβαρύνουν περαιτέρω τις τιμές του πετρελαίου, ή τουλάχιστον να περιορίσουν την ανοδική του δυναμική», σχολιάζει ο αναλυτής της Forex, Fawad Razaqzada.
Ο ίδιος μάλιστα διευκρινίζει ότι «αυτό συμβαίνει λόγω της δύναμης του δολαρίου ΗΠΑ, η οποία επιβαρύνει σε μεγάλο βαθμό τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών, συμπεριλαμβανομένου του γουν, τα οποίο με τη σειρά του έχει αυξήσει το κόστος όλων των εμπορευμάτων που διαπραγματεύονται σε δολάρια».
Παράλληλα, τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 1,17 εκατ. βαρέλια, στα 404,5 εκατ. βαρέλια συνολικά, για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 31 Αυγούστου 2018.
Εφόσον τα σημερινά επίσημα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης επιβεβαιώσουν τα προκαταρκτικά στοιχεία του API, η πτώση στις τιμές του πετρελαίου αναμένεται να περιοριστεί, ενώ θα μπορούσε να σημειωθεί ακόμα και ανάκαμψη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης