Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόθυμος να επεκτείνει τη θητεία του στο «τιμόνι» της ΒοΕ ο Mark Carney

tags :
Πρόθυμος να επεκτείνει τη θητεία του στο «τιμόνι» της ΒοΕ ο Mark Carney
Πρόθυμος να επεκτείνει τη θητεία στην Τράπεζα της Αγγλίας ο Mark Carney 
Πρόθυμος να επεκτείνει τη θητεία του στο «τιμόνι» της Τράπεζα της Αγγλίας (Bank of England, BoE) εμφανίστηκε ο Mark Carney, με αφορμή από την έντονη φημολογία που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες.
«Είμαι πρόθυμος να κάνω οτιδήποτε μπορώ για να προωθήσω ένα ήπιο Brexit και μία αποτελεσματική μετάβαση στην Τράπεζα της Αγγλίας.
Ο υπουργός Οικονομικών και εγώ έχουμε συζητήσει το θέμα.
Αναμένω να γίνει κάποια ανακοίνωση φυσικά», είπε χαρακτηριστικά, σήμερα 4 Σεπτεμβρίου 2018.
Σε ό,τι αφορά στη νομισματική πολιτική που ακολουθεί η ΒοΕ, εμφανίστηκε υπέρμαχος της «σταδιακής» αύξησης των επιτοκίων, προκειμένου να τεθεί σε έλεγχο ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Επί αυτού, σημείωσε πως οι 10 εκ των 25 μονάδων βάσης από την αύξηση του Αυγούστου 2018, «θα περάσει στους καταθέτες».
Για τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις του Brexit, σχολίασε πως οι αγορές αναμένουν μία συμφωνία μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών, ενώ έκανε λόγο για θετικό momentum στη βρετανική οικονομία, αν αποφευχθεί εν τέλει ένα «σκληρό» Brexit.
Σε αντίθετη περίπτωση, αναμένεται συρρίκνωση του εισοδήματος των νοικοκυριών και περαιτέρω αποδυνάμωση της λίρας, προειδοποίησε.
Σχετικά με τον πανικό που επικρατεί στον επιχειρηματικό κόσμο, καθησύχασε, λέγοντας πως λιγότερο από το 20% των εταιρειών του νησιού θέτουν σε εφαρμογή σχέδια ένα «σκληρό» Brexit.

Διαβάστε: Βρετανία: Επέκταση της θητείας του Mark Carney ζητά το ΥΠΟΙΚ, λόγω Brexit

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης