Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

ΕΑΕΕ: Με αύξηση παραγωγής ασφαλίστρων +3,4% έκλεισε το α΄ εξάμηνο 2018, στα 1,98 δισ. ευρώ

tags :
ΕΑΕΕ: Με αύξηση παραγωγής ασφαλίστρων +3,4% έκλεισε το α΄ εξάμηνο 2018, στα 1,98 δισ. ευρώ
Στο +4,8% ο Ιούνιος του 2018, με τον κλάδο Ζωής να απογειώνεται, σημειώνοντας αύξηση +9,9% στην παραγωγή ασφαλίστρων
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, το πρώτο εξάμηνο του 2018 η παραγωγή ασφαλίστρων των εταιριών που δραστηριοποιούνται στην ελληνική ασφαλιστική αγορά άγγιξε σχεδόν τα 2 δισ. ευρώ (1,985 δισ. ευρώ), σημειώνοντας αύξηση +3,4% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος της περασμένης χρονιάς.
Η αύξηση αυτή αντικατοπτρίζει τη συνολική θετική πορεία των εταιριών που δραστηριοποιούνται στην ελληνική ασφαλιστική αγορά καθ’ όλη τη διάρκεια του εξαμήνου, καθώς τόσο ο κλάδος Ζωής όσο και ο κλάδος Ζημιών εμφανίζουν σταθερά θετικό πρόσημο τους τελευταίους μήνες.
Ειδικότερα τον Ιούνιο, εντυπωσιακά κινήθηκε ο κλάδος Ασφαλειών Ζωής, καταγράφοντας αύξηση +9,9% και σε συνδυασμό με τον κλάδο Ζημιών που διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα με πέρσι (+0,4%) διαμόρφωσαν μία αύξηση της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων της τάξης του +4,8%.
Αξίζει να αναφερθούμε στα εξαιρετικά αποτελέσματα των Ομαδικών Ασφαλίσεων κατά το α’ εξάμηνο (+16,9%), αλλά και στους κλάδους Πυρκαϊάς (+10,8%) και Υγείας (+16,4%).
Μικρή η αύξηση στον κλάδο Αστικής Ευθύνης Χερσαίων Οχημάτων (+1,3%), δεν δείχνει να επηρεάζει ιδιαίτερα τα αποτελέσματα η κινητοποίηση της Πολιτείας κατά των ανασφάλιστων.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης