Η τεχνική προσέγγιση τώρα για ΓΔ, ΔΤΡ, FTSE25, ΕΛΠΕ, ΕΤΕ και JUMBO

Η τεχνική προσέγγιση τώρα για ΓΔ, ΔΤΡ, FTSE25, ΕΛΠΕ, ΕΤΕ και JUMBO
Όσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα...
Η τεχνική προσέγγιση τώρα για ΓΔ, ΔΤΡ, FTSE25, ΕΛΠΕ, ΕΤΕ και JUMBO

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ: Όσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα. Αυτή η ζώνη τιμών στον ΓΔ είναι και η ζώνη που ιδανικά θα θέλαμε αύξηση όγκου και αντιστροφή. Το 750 πλέον έχει γίνει πολύ σημαντικό επίπεδο σε μεγάλη εικόνα.

γδ60.png

ΔΤΡ: Πολύ μεγαλύτερο beta για τον τραπεζικό μιας και ξεπέρασε εύκολα τις τιμές του ΓΔ ενώ είχε βρεθεί στις 1146 μονάδες με τον αντίστοιχο ΓΔ στις 895 ενώ σημέρα διαπραγματεύεται στις 690 με 720 μονάδες και τον δείκτη στις 710-715... Το 745 είναι κοντινή επιθετική αντίσταση με κύρια το 790 ενώ η ζώνη του 690 είναι βραχυπρόθεσμη στήριξη που αν χαθεί σε μέρα μπορεί να δώσει συνέχιση.

BD.png

JUMBO: Για Τρίτη φορά τον τελευταίο 1 ½ χρόνο επισκέπτεται το 1260 επίπεδο που είναι και οριζόντια μεσοπρόθεσμη στήριξη. Μία κατοχύρωση και μόνο μπορεί να δώσει συνέχιση και έξοδο από τον πολύμηνο σχηματισμό σε μεγάλη εικόνα.

1260.png

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ: Ομάδες στελεχών των δύο μνηστήρων του ομίλου, δηλαδή της ελβετικής Glencore, και της ολλανδικής Vitol μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες θα επισκεφτούν τις τρεις παραγωγικές μονάδες των προς πώληση ΕΛΠΕ, σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο και Θεσσαλονίκη.

Στις επισκέψεις, που αποτελούν συνέχεια της παρουσίασης από τα ΕΛΠΕ τον Ιούλιο σε κεντρικό ξενοδοχείο, των οικονομικών τους μεγεθών προς τις δύο εταιρείες, τα ξένα στελέχη θα ξεναγηθούν στις παραγωγικές εγκαταστάσεις του ομίλου. Εγκαταστάσεις, τις οποίες άλλωστε γνωρίζουν καλά, καθώς αμφότερες οι Glencore, και Vitol, συνεργάζονται από παλαιά με τα ΕΛΠΕ, είναι από τους βασικούς traders που προμηθεύουν με πετρέλαιο την ελληνική εταιρεία και είχαν κομβικό ρόλο τόσο στην ελληνική κρίση του 2012 όσο και στην αντικατάσταση των παρτίδων του Ιράν.

Η επιτόπου επίσκεψη σε Ασπρόπυργο, Θεσσαλονίκη, Ελεύσινα, που θα γίνει πιθανότατα μέσα στην εβδομάδα, αποτελεί ένα ακόμη βήμα από τα πολλά της εν εξελίξει αποκρατικοποίησης, και ενώ είχε προηγηθεί η είσοδος των δύο εταιρειών στο virtual data room (VDR) των ΕΛΠΕ, δηλαδή τη ψηφιακή βάση δεδομένων, όπου έχουν αναρτηθεί στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με τον όμιλο. Τρεις περίπου εβδομάδες νωρίτερα, έλαβε χώρα παρουσίαση από την εταιρεία σε εκπροσώπους των Glencore, και Vitol των οικονομικών της στοιχείων, καθώς και των προοπτικών της, όπως και των αγορών στις οποίες δραστηριοποιείται.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι με την επικείμενη επίσκεψη των "δυο" στις εγκαταστάσεις του ελληνικού ομίλου, ολοκληρώνεται ένας πρώτος κύκλος που σχετίζεται με αυτές καθ’ εαυτές τις διαγωνιστικές υποχρεώσεις των ΕΛΠΕ. Εκκρεμεί τώρα από πλευράς ΤΑΙΠΕΔ η ανακοίνωση του "ανεξάρτητου αποτιμητή", του οίκου δηλαδή που θα αναλάβει στο πλαίσιο του διαγωνισμού να αποτιμήσει την αξία των ΕΛΠΕ, μετά τη σχετική πρόσκληση που έχει απευθύνει το Ταμείο από τις 30 Ιουλίου προς κάθε ενδιαφερόμενο.

Κανονικά, και δίχως να έχει ανακοινωθεί κάποια παράταση, είχε οριστεί σαν ημερομηνία υποβολής των φακέλων η 14η Αυγούστου, δίχως ωστόσο να έχει γίνει γνωστό αν και πόσοι φάκελοι κατατέθηκαν. Σύμφωνα με την πρόσκληση του ΤΑΙΠΕΔ, δουλειά του αποτιμητή είναι να υποβάλει απευθείας έκθεση στο ΤΑΙΠΕΔ για την αποτίμηση των ΕΛΠΕ, για την οποία μπορεί να του ζητηθεί να την επικαιροποίησει.

Οφείλει να παράσχει όλες τις απαραίτητες αναλύσεις, μαζί με τη σχετική τεκμηρίωση των Εκθέσεων Αξιολόγησης στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, όπως και στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του Ταμείου. Η αμοιβή του δεν μπορεί να ξεπερνά τα 190.000 ευρώ. Πηγές με γνώση των διεργασιών μεταφέρουν την εικόνα ότι όλα βαίνουν εντός των χρονοδιαγραμμάτων, που σημαίνει ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων, η ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών θα οριστεί για τε τέλη Σεπτεμβρίου- αρχές Οκτωβρίου.

Τόσο η Vitol όσο και η Glencore κατέχουν διυλιστήρια και πετρελαϊκές εταιρείες ανά τον κόσμο, επομένως έχουν την οικονομική επιφάνεια να καταβάλουν ποσά άνω του 1 δισ. ευρώ, όσο αποτιμάται, τουλάχιστον στο ταμπλό, το 50,1% του ελληνικού ομίλου (2,084 δισ ευρώ χθες ήταν η κεφαλαιοποίηση όλου του ομίλου).


elpe.png

FTSE25@1901 στις 5μμ

F2560.png

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ 

NBGD.png

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ - FAST FINANCE ΑΕΠΕΥ

http://www.bankingnews.gr

Δ.Ν.


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/modules1.php on line 371


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/modules1.php on line 372
01/01/1970 - 05:00


Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/modules1.php on line 371


Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/modules1.php on line 372
01/01/1970 - 05:00


Notice: Undefined offset: 2 in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/modules1.php on line 371


Notice: Undefined offset: 2 in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/modules1.php on line 372
01/01/1970 - 05:00


Notice: Undefined offset: 3 in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/modules1.php on line 371


Notice: Undefined offset: 3 in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/modules1.php on line 372
01/01/1970 - 05:00

BREAKING NEWS