Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτει ο χρυσός μετά τις απώλειες των προηγούμενων ημερών - Στο +0,90% και τα 1.194,90 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ανακάμπτει ο χρυσός μετά τις απώλειες των προηγούμενων ημερών - Στο +0,90% και τα 1.194,90 δολ. ανά ουγγιά
Την περασμένη εβδομάδα, το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 19 μηνών
Ανοδικά κινείται κατά την έναρξη της εβδομάδας ο χρυσός, μετά τις απώλειες που σημείωσε κατά την περασμένη εβδομάδα, καθώς η είδηση για έναρξη διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας τις επόμενες ημέρες άμβλυνε τις ανησυχίες των επενδυτών.
Ειδικότερα, περί τις 11:34 π.μ. το πολύτιμο μέταλλο καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,90% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.194,90 δολ. ανά ουγγιά, ενώ την περασμένη εβδομάδα είχε υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 19 μηνών.
Οι δύο χώρες ανακοίνωσαν την περασμένη Πέμπτη (16/8) ότι θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες στις 22 και 23 Αυγούστου για το ζήτημα των εμπορικών διαφορών, σε μία χρονική περίοδο όπου η Κίνα ετοιμάζεται να επιβάλει νέα αντίμετρα απέναντι στους αμερικανικούς δασμούς.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, ενισχύεται κατά +0,18% στις 96,17 μονάδες, παραμένοντας κοντά στις 96,98 μονάδες, οι οποίες αποτελούν το υψηλότερο επίπεδό του από τον Ιούνιο του 2017.
Σημειώνεται ότι από τον Απρίλιο του 2018, όταν και ο χρυσός βρέθηκε στα υψηλότερα επίπεδα του τρέχοντος έτους, το πολύτιμο μέταλλο έχει απωλέσει το 14% της αξίας του, καθώς οι επενδυτές στρέφονται όλο και περισσότερο προς το δολάριο, η πορεία του οποίου είναι συνήθως αντιστρόφως ανάλογη με αυτή του χρυσού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης