Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκαν κατά +0,3% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Ιούνιο 2018 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκαν κατά +0,3% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Ιούνιο 2018 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2017, οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +1,2%
Αύξηση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη τον Ιούνιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (3/8) στοιχεία της Eurostat, με τα αποτελέσματα ωστόσο να αποδεικνύονται ελαφρώς κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά +0,3% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν μηνιαία άνοδο της τάξεως του +0,4%.
Οι πωλήσεις τόσο των εδώδιμων προϊόντων, όπως και των οινοπνευματώδων και του καπνού, σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +0,7% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ αντίθετα οι πωλήσεις των μη εδώδιμων προϊόντων υποχώρησαν κατά -0,3%.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +1,2%, έναντι ετήσιας ανόδου +1,4% τον προηγούμενο μήνα, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών επίσης στο +1,4%.
Παράλληλα, οι λιανικές πωλήσεις στο σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρέμειναν αμετάβλητες σε μηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο +1,9%.
Μεταξύ των χωρών της ΕΕ, η μεγαλύτερη ετήσια άνοδος σημειώθηκε σε Λιθουανία (+7,2%) και Ρουμανία (+7,8%) ενώ στον αντίποδα, οι μεγαλύτερες πτώσεις καταγράφηκαν σε Αυστρία (-1,4%) και Μάλιτα (-1,5%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης