Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενισχύεται το πετρέλαιο μετά την πτώση της προηγούμενης εβδομάδας - Στο +0,21% και τα 74,92 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ενισχύεται το πετρέλαιο μετά την πτώση της προηγούμενης εβδομάδας - Στο +0,21% και τα 74,92 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,45% στα 69 δολ. ανά βαρέλι
Ανοδικά κινείται σήμερα Δευτέρα (30/7) το πετρέλαιο, μετά τυην πτώση που σημείωσε κατά την ολοκλήρωση της περασμένης εβδομάδας, με τις εμπορικές εντάσεις ωστόσο να εξακολουθούν να ασκούν πιέσεις στην ενεργειακή αγορά.
Ειδικότερα, περί τις 9:15 π.μ. το Brent ενισχύεται κατά +0,21% στα 74,92 δολ. ανά βαρέλι, ενώ την περασμένη εβδομάδα σημείωσε κέρδη για πρώτη φορά μετά από τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες.
Παράλληλα, το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,45% στα 69 δολ. ανά βαρέλι, έχοντας καταγράψει πτώση της τάξεως του -1,3% την Παρασκευή (27/7).
Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2018 η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων τεσσάρων ετών, ωστόσο οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ της Ουάσιγκτον και του Πεκίνου παραμένον στο «κόκκινο», παρά την ομαλοποίηση της κατάστασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και ΕΕ.
«Οι ανησυχίες γύρω από τους εμπορικούς πολέμους ΗΠΑ και Κίνα συνεχίζουν να ασκούν πιέσεις στις τιμές, ενώ η διακοπή της αποστολής πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας μέσω της Ερυθράς Θάλασσας δεν κατάφερε να δώσει ώθηση», σημειώνει ο αναλυτής της OANDA Brokerage, Stephen Innes.
Σε ότι αφορά τις ΗΠΑ, οι ενεργειακές εταιρείες της χώρας πρόσθεσαν τρεις εξέδρες γεώτρησης για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 27 Ιουλίου 2018, γεγονός που αποτελεί την πρώτη άνοδο μετά από τρεις εβδομάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης