Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη 0,4% για το πετρέλαιο, καθώς μετριάστηκαν οι εμπορικές ανησυχίες - Στα 69,61 δολ. ανά βαρέλι

Οριακά κέρδη 0,4% για το πετρέλαιο, καθώς μετριάστηκαν οι εμπορικές ανησυχίες - Στα 69,61 δολ. ανά βαρέλι
Με κέρδη 0,4% έκλεισε το πετρέλαιο, σημειώνοντας άνοδο για τρίτη συνεχόμενη ημέρα
Με οριακά κέρδη έκλεισε σήμερα (26/7/2018) το πετρέλαιο, σημειώνοντας άνοδο για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, καθώς μετριάστηκαν οι φόβοι για τις εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και μεγάλους εταίρους τους.
Κατά τη χθεσινή τους συνάντηση, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, δεσμεύτηκαν να εργαστούν για «μηδενικούς δασμούς» στο εμπόριο και «μηδενικές επιδοτήσεις στα βιομηχανικά προϊόντα εκτός των αυτοκινήτων».
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε ότι η επιβολή των δασμών θα καθυστερήσει όσο βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Βρυξελλών και Ουάσιγκτον, με τον αμερικανό πρόεδρο να κάνει λόγο για μία «σημαντική ημέρα» και μία «νέα εποχή» στις σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών.
Επίσης, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος ανέφερε πως «θα επιλυθούν» οι δασμοί-αντίποινα που επιβλήθηκαν από την ΕΕ, ενώ ο ίδιος, από την πλευρά του, «θα επιλύσει τους δασμούς που επιβλήθηκαν σε χάλυβα και αλουμίνιο».
O Trump ανακοίνωσε πως τα δύο μέρη προτίθενται να κινηθούν αμοιβαία προς τον σκοπό να υπάρχουν «μηδέν τελωνειακοί δασμοί» στις ανταλλαγές τους στη βιομηχανία, με εξαίρεση τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Παράλληλα, περαιτέρω ώθηση στις τιμές του «μαύρου χρυσού» προσέφερε η προσωρινή αναστολή των αποστολών πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία μέσω του πορθμού Bab al-Mandeb στην Ερυθρά Θάλασσα, μετά από επίθεση σε δύο πετρελαιοφόρα από τους Χούτι.
Οι δυνάμεις των Χούτι που επιτέθηκαν σε αυτά τα πετρελαιοφόρα είναι σύμμαχοι του Ιράν, αντιπάλου της Σαουδικής Αραβίας.
Σημειώνεται ότι οι εντάσεις στην περιοχή έχουν ενταθεί από τότε που ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, επανέφερε τις κυρώσεις στο Ιράν, ωθώντας τους ηγέτες της χώρας να απειλήσουν ότι θα κλείσουν τα Στενά του Ορμούζ, τον πιο πολυσύχναστο πορθμό για αποστολές πετρελαίου στον κόσμο.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Σεπτεμβρίου 2018 για το αμερικανικό αργό (WTI) έκλεισαν σήμερα με άνοδο 31 σεντς ή 0,4%, στα 69,61 δολ. ανά βαρέλι.
Την ίδια ώρα, η τιμή του Brent ενισχύεται κατά 0,8% στα 74,5 δολ. ανά βαρέλι.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης