Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε νέα χαμηλά 6 μηνών ο χρυσός - Απώλειες 0,4% στα 1.251 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε νέα χαμηλά 6 μηνών ο χρυσός - Απώλειες 0,4% στα 1.251 δολ. ανά ουγγιά
O χρυσός υποχώρησε για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, στο μεγαλύτερο πτωτικό σερί από τον Φεβρουάριο
Με νέες απώλειες και νέα χαμηλά έξι μηνών έκλεισε σήμερα (28/6/2018) ο χρυσός, υποχωρώντας για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, στο μεγαλύτερο πτωτικό σερί από τον Φεβρουάριο.
Ο χρυσός αποδυναμώθηκε «κόντρα» στις επίμονες εμπορικές ανησυχίες και στην πτώση του δολαρίου.
Οι εμπορικές εντάσεις συνεχίζουν να επιβαρύνουν τις διεθνείς αγορές, με την αισιοδοξία από τις χθεσινές αποφάσεις της κυβέρνησης Trump σχετικά με τις κινεζικές επενδύσεις να έχει ήδη «ξεθωριάσει».
Ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, ανακοίνωσε χθες μια πιο μετριοπαθή προσέγγιση για τον περιορισμό των κινεζικών επενδύσεων στον τεχνολογικό κλάδο των ΗΠΑ, αλλά η «ανακούφιση» που προκάλεσε στους επενδυτές αποδείχτηκε πρόσκαιρη.
Ωστόσο, ο χρυσός δεν έχει «επωφεληθεί» από τις αυξημένες εντάσεις, ενώ έχει υποχωρήσει περίπου κατά 4% τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
Την ίδια ώρα, το δολάριο δέχτηκε πιέσεις από τα απογοητευτικά στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ, που έδειξαν ότι αναπτύχθηκε με ρυθμό κατώτερο των προσδοκιών κατά το α’ τρίμηνο του 2018, κυρίως λόγω των αδύναμων καταναλωτικών δαπανών.
Τα σημερινά τελικά στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου έδειξαν ότι το ΑΕΠ των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 2% στο τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου, αντί της ανάπτυξης 2,2% που είχαν δείξει τα αρχικά στοιχεία.
Οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει ότι η οικονομία θα αναπτυσσόταν με ρυθμό 2,2%.
Η επιβράδυνση αυτή αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό τις αδύναμες καταναλωτικές δαπάνες, που αντιπροσωπεύουν περισσότερα από τα δύο τρίτα της αμερικανικής οικονομικής δραστηριότητας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,9%, αντί της αύξησης 1% που είχε ανακοινωθεί αρχικά.
Πρόκειται για τον χαμηλότερο ρυθμό αύξησης από το β’ τρίμηνο του 2013.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου έκλεισε με απώλειες 5,10 δολ. ή 0,4% στα 1.251 δολ. ανά ουγγιά - το χαμηλότερο επίπεδο από τις 13 Δεκεμβρίου του 2017, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet
Ο χρυσός κατέγραψε απώλειες για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, στο μεγαλύτερο πτωτικό σερί από τις τέσσερις ημέρες πτώσης έως τις 7 Φεβρουαρίου 2017.
Σημειώνεται ότι ο χρυσός υποχωρούν κατά 1,4% από την αρχή της εβδομάδας, ενώ καταγράφουν απώλειες 4% τον Ιούνιο.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης