Τελευταία Νέα
Διεθνή

Independent κατά Emmanuel Macron για το κατσάδιασμα εφήβου

tags :
Independent κατά Emmanuel Macron για το κατσάδιασμα εφήβου
Η «Independent» αποδομεί το νεανικό που υπέδειξε στο παρελθόν ο Emmanuel Macron…
Ο τρόπος με τον οποίο ο Emmanuel Macron αντιμετώπισε νεαρό μαθητή που τον αποκάλεσε χαϊδευτικά «Μανού», προκάλεσε την «Independent» να αποδομήσει τον νεανικό, προοδευτικό προφίλ που επέδειξε ο Γάλλος Πρόεδρος…
«Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πλέον ένα αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης ζωής, όμως υπήρξε μεγάλη έκπληξη για το γεγονός ότι ο Γάλλος Πρόεδρος, Emmanuel Macron, χρησιμοποίησε τον λογαριασμό του στο Twitter για να επιπλήξει ένα νεαρό αγόρι νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα.
Πριν από τρεις ημέρες, σε τελετή μνήμης για τον στρατηγό Charles de Gaulle, ένας έφηβος που στεκόταν στο πλάι, καθώς ο Πρόεδρος περνούσε μπροστά από το συγκεντρωμένο πλήθος, «συνελήφθη» από την τηλεοπτικό φακό να τραγουδά τον διεθνή σοσιαλιστικό ύμνο, και στη συνέχεια να ρωτά τον Γάλλο πρόεδρο «ca va Manu?» (πώς πάει, Μανού;»).
«Όχι, όχι, είσαι εδώ σε μία επίσημη τελετή.
Δεν μπορείς να συμπεριφέρεσαι έτσι.
Δεν μπορείς να κάνεις σαν κλόουν, σήμερα τραγουδάμε τη Μασσαλιώτιδα και το Τραγούδι των Παρτιζάνων.
Θα μου απευθύνεις το λόγο ως "κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας" ή απλώς "κύριε"», του είπε αυστηρά, με τον νεαρό να ζητά συγγνώμη.
Ο κ. Macron δεν έμεινε εκεί και συνέχισε να κατσαδιάζει τον μικρό:
«Πρέπει να κάνεις τα πράγματα σωστά.
Ακόμα κι αν θέλεις να ηγηθείς μίας επανάστασης μια μέρα, πρέπει πρώτα να πάρεις ένα πτυχίο και να μάθεις πώς να φέρνεις φαγητό στο σπίτι».
Σύμφωνα με το Reuters, δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Macron νουθετεί με τέτοιο τρόπο αυτούς που δείχνουν έλλειψη σεβασμού προς το πρόσωπό του.
Πέρυσι, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ένας απεργός τον κατηγόρησε ότι είναι ένας «κοστουμάτος», και ο Πρόεδρος αποκρίθηκε:
«Ο καλύτερος τρόπος να πληρώσεις για ένα κοστούμι είναι να βρεις μια δουλειά».
Η χρήση του υποκοριστικού του πρώτου ονόματος ενός πολιτικού είναι αποδεκτό τόσο στη Βρετανία, όσο και στις ΗΠΑ, του τύπου «Πώς είσαι Τες; (σσ. Theresa May) ή «Πώς πας Ντον;» (σσ. Donald Trump).
Ωστόσο, ο Emmanuel Macron δεν έδειξε την ίδια «ανοχή», δείχνοντας ένα ημι-μοναρχιακό στάτους, σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα.
Διάφοροι αντιδραστικοί -και είναι πολλοί στη Γαλλία- εξήραν τον Πρόεδρο για την ασυμβίβαστη στάση του.
Η λέξη «σεβασμός» χρησιμοποιείται ως ευφημισμός για την αδιαμφησβήτητη εκτίμηση στη Γαλλία.
Οι λίγοι Γάλλοι, οι οποίοι πήραν τα άρματα ενάντια στους Ναζί, ήταν αντικαθεστωτικοί.
Σ' αυτούς συμπεριλαμβάνονταν κομμουνιστές και πολοί άλλοι, οι οποίοι είχαν αηδιάσει από τους προβατοιποιημένους συμπολίτες τους που συναργάζονταν τόσο εύκολα με τους Γερμανούς κατακτητές.
Ο κ. Macron κέρδισε πέρυσι τον προεδρικό θώκο, ως μία δύναμη αντίστασης.
Κέρδισε τους συντηρητικούς, αλλά και τους Σοσιαλιστές, με πολλούς από αυτούς να προέρχονται από το «αριστερό χαβιάρι».
Ακόμη και τον περασμένο Μάρτιο, ενθάρρυνε τους Ινδούς φοιτητές να «να μην σέβονται τους κανόνες», ενώ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, είχε πει:
Ας καταρρίψουμε το σύστημα μαζί, χρησιμοποιώντας μάλιστα εκφράσεις που συχνά αποφεύγουν οι πολιτικοί, όπως «μ...κίες», εμφανιζόμενος ως ένας μοντέρνος άνθρωπος του λαού.
Αντιθέτως, η μεταχείρισή του απέναντι στον νεαρό φοιτητή στο Mont Valérien, το προπύργιο όπου οι μαχητές της αντίστασης εκτελέστηκαν, ήταν ένα μεγάλο βήμα πίσω. Απευθύνθηκε στον φοιτητή στον ενικό και το φιλικό «εσύ», αντί του αρμόζοντος «εσείς» για να επιπλήξει τον νεαρό με τον πιο σκληρό γαλλικό τρόπο του.
Ο νεαρός «Μανού» τότε ήταν ένας ταλαντούχος ηθοποιός στην θεατρική ομάδα του σχολείο, κάποιος που επαναστάτησε με πάθος, περιπέτεια και τέχνη, επισημαίνει η Independent...
«Αντί για έναν αξιόλογο ηγέτη, ο κ. Macron έδωσε την εντύπωση ενός μικροπρεπή και εμπαθή ανθρώπου.
Αυτό λέει τα πάντα για τον τρόπο που η απόλυτη εξουσία στη Γαλλία μπορεί να μετατρέψει έναν χαρισματικό πολιτικό σε έναν πομπώδη πουριτανό»...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης