Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε νέα χαμηλά για το 2018 ο χρυσός - Πτώση 0,3% στα 1.270,50 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε νέα χαμηλά για το 2018 ο χρυσός - Πτώση 0,3% στα 1.270,50 δολ. ανά ουγγιά
Με απώλειες 0,3% έκλεισε ο χρυσός, υποχωρώντας σε νέο χαμηλό για το 2018, καθώς επιμένουν οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας
Με νέες απώλειες έκλεισε σήμερα (21/6/2018) ο χρυσός, υποχωρώντας σε νέο χαμηλό για το 2018, καθώς επιμένουν οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.
Το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε σήμερα πως οι ΗΠΑ είναι απρόβλεπτες και επιθετικές στις διμερείς εμπορικές τους σχέσεις, προειδοποιώντας πως στο τέλος θα πληγούν τα συμφέροντα των Αμερικάνων εργαζομένων και αγροτών από τη στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση Trump.
Εν τω μεταξύ, χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Jerome Powell, ασκούν περαιτέρω πιέσεις στον χρυσό, αφού ο κεντρικός τραπεζίτης ανέφερε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι σταδιακές αυξήσεις των επιτοκίων.
Ο Powell εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ, ενώ εκτίμησε ότι η μέτρια αύξηση των μισθών αποδεικνύει ότι η αγορά εργασίας δεν είναι «υπερβολικά σφικτή», στοιχεία που, σύμφωνα με τον ίδιο, υποστηρίζουν την περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, απροσδόκητη μείωση κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, σε μια νέα ένδειξη περαιτέρω σύσφιξης της αμερικανικής αγοράς εργασίας, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακόμη πιο «επιθετική» νομισματική πολιτική.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν κατά 3.000, στις 218.000, την εβδομάδα έως τις 16 Ιουνίου 2018.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια αύξηση των αιτήσεων στις 220.000.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου έκλεισε με απώλειες 4 δολ. ή 0,3%, στα 1.270,50 δολ. ανά ουγγιά - το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2017.
Ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολις, Neel Kashkari, δήλωσε πάντως σήμερα ότι η πρόσφατη φορολογική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Trump θα οδηγήσει σε μια βραχυπρόθεσμη ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη, αλλά δεν είναι σαφές εάν αυτό θα είναι βιώσιμο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης