Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Επιβεβαιώνεται σε «Β» η αξιολόγηση της Αργεντινής, σταθερό το trend

tags :
DBRS: Επιβεβαιώνεται σε «Β» η αξιολόγηση της Αργεντινής, σταθερό το trend
Αμετάβλητες οι αξιολογήσεις της Αργεντινής από τη DBRS
Σε «Β» και «R-4» επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη -αντίστοιχα- πιστοληπτική ικανότητα (σε ξένο νόμισμα) της Αργεντινής η DBRS, διατηρώντας σε σταθερές τις προοπτικές (trend).
Όπως αναφέρει ο καναδικός οίκος, οι αξιολογήσεις της Αργεντινής αντικατοπτρίζουν την πρόοδο σε ό,τι αφορά στη μείωση των μακροοικονομικών ανισορροπιών, όπως το δημοσιονομικό έλλειμμα και ο πληθωρισμός, αλλά και το βελτιωμένο επιχειρηματικό περιβάλλον.
Αυτές οι πολιτικές προσαρμογές, εάν διατηρηθούν, θα τονώσουν τις αναπτυξιακές δυνατότητες, μεσοπρόθεσμα.
Σε αντίθετο κλίμα, οι αξιολογήσεις δέχονται πίεση από το ιστορικό κακής οικονομικής διαχείρισης και τις βραχυπρόθεσμες μακροοικονομικές προκλήσεις.
Ο πληθωρισμός παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ η οικονομία εξακολουθεί να εξαρτάται, σε μεγάλο βαθμό, από την εξωτερική χρηματοδότηση.
Επιπλέον, οι αυστηρότερες νομισματικές και δημοσιονομικές πολιτικές θα περιορίσουν τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης.
Παρά τις βραχυπρόθεσμες προκλήσεις που απορρέουν από την πρόσφατη μεταβλητότητα των επιτοκίων και των συναλλαγματικών ισοτιμιών, η DBRS αποτιμά θετικά τις τρέχουσες πολιτικές της κυβέρνησης του Mauricio Macri.
Ο οίκος υπολογίζει σε 5,5% και 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα για τα έτη 2018 και 2091, αντίστοιχα, έναντι 6,5% το περασμένο έτος.
Σε ό,τι αφορά στην οικονομική ανάπτυξη, οι επιδόσεις διαμορφώνονται σε 2% και 3,2%, από 2,9% το 2017, ενώ, για τον πληθωρισμό, τα ποσοστά εκτιμώνται σε 23% και 17% τη διετία 2018-2019, από 24,8% το περασμένο έτος.
Το δημόσιο χρέος υπολογίζεται σε 54,1% και 52,7% του ΑΕΠ το 2018 και το 2019, αντίστοιχα, έναντι 52,6% το 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης