Τελευταία Νέα
Διεθνή

Welt: Η Ρωσία έχει ένα νέο τρομακτικό θερμοβαρικό οπλικό σύστημα TOS-3 για να ξεπεράσει την Ουκρανική άμυνα

Welt: Η Ρωσία έχει ένα νέο τρομακτικό θερμοβαρικό οπλικό σύστημα TOS-3 για να ξεπεράσει την Ουκρανική άμυνα
Ο συνταγματάρχης των ενόπλων δυνάμεων της Αυστρίας Markus Reisner είπε στην Die Welt ότι το TOS-3 είναι μια «ακόμη πιο καταστροφική έκδοση» των συστημάτων TOS-1 και TOS-2 και ταυτόχρονα πιο αποτελεσματικό λόγω αυξημένης ακρίβειας
Η Ρωσία έχει ένα νέο «τρομακτικό όπλο» - ένα βελτιωμένο μοντέλο του βαρέως φλογοβόλου συστήματος TOS-3, εναντίον του οποίου δεν θα βοηθήσουν ούτε τα κρησφύγετα, υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα Die Welt.
«Λεπτομέρειες σχετικά με τις ακριβείς δυνατότητες του νέου βαρέως φλογοβόλου είναι ακόμη άγνωστες, αλλά το TOS-3, εάν εμφανιστεί σύντομα στο πεδίο της μάχης, θα μπορούσε να γίνει το πιο τρομερό όπλο της Ρωσίας στον αγώνα κατά της Ουκρανίας», αναφέρει η Die Welt.
Σύμφωνα με στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, η εμφάνιση του TOS-3 θα πρέπει να αυξήσει περαιτέρω τη δύναμη των ρωσικών στρατευμάτων, η καταστροφική ισχύς των οβίδων του μετατρέπει το σύστημα σε ένα «ανελέητο» πυροβολικό που ακόμη και τα κρησφύγετα δεν μπορούν να αντέξουν.
Ο συνταγματάρχης των ενόπλων δυνάμεων της Αυστρίας Markus Reisner είπε στην Die Welt ότι το TOS-3 είναι μια «ακόμη πιο καταστροφική έκδοση» των συστημάτων TOS-1 και TOS-2 και ταυτόχρονα πιο αποτελεσματικό λόγω αυξημένης ακρίβειας.
«Το TOS-3 είναι ικανό να εκτοξεύει τα απολύτως θανατηφόρα θερμοβαρικά βλήματα του σε μεγαλύτερη απόσταση (από τις προηγούμενες εκδόσεις),» ισχυρίζεται ο αξιωματικός.
Όπως είπε προηγουμένως ο Sergei Chemezov, γενικός διευθυντής της κρατικής εταιρείας Rostec, σε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Mikhail Mishustin, τα τελευταία βαρέα φλογοβόλα συστήματα TOS-2 "Tosochka" έχουν μεγάλη ζήτηση στη ζώνη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας.
Τον Απρίλιο, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι η παραγωγή των συστημάτων φλογοβόλων TOS-1A Solntsepek στη Ρωσία το 2023 είχε αυξηθεί κατά 2,5 φορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης