Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές για τον χρυσό παρά την άνοδο του αμερικανικού δολαρίου - Στο -0,02% και τα 1.303,04 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Οριακές μεταβολές για τον χρυσό παρά την άνοδο του αμερικανικού δολαρίου - Στο -0,02% και τα 1.303,04 δολ. ανά ουγγιά
Το αμερικανικό νόμισμα παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα του τρέχοντος έτους
Οριακές μεταβολές καταγράφει σήμερα Τρίτη (29/5) ο χρυσός, παραμένοντας πάνω από τη ζώνη των 1.300 δολ. ανά ουγγιά, παρά το γεγονός ότι το αμερικανικό δολάριο βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα του τρέχοντος έτους.
Ειδικότερα, το πολύτιμο μέταλλο υποχωρεί κατά -0,02% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.303,04 δολ. ανά ουγγιά, αποκτώντας ακόμα μεγαλύτερη απόσταση από τα 1.307,80 δολ. ανά ουγγιά στα οποία βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή (25/5).
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,50% στις 94,83 μονάδες, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο του τρέχοντος έτους, καθώς η συνάντηση μεταξύ Donald Trump και Kim Jong Un αναμένεται να πραγματοποιηθεί κανονικά, παρά την αστάθεια των προηγούμενων ημερών.
Την ίδια στιγμή, ο ιάπωνας πρωθυπουργός, Shinzo Abe, σχεδιάζει συνάντηση με τον Trump στα πλαίσια της συνόδου των G-7 στον Καναδά την ερχόμενη εβδομάδα, με τις εξελίξεις στην κορεατική χερσόνησο και τις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ και Ιαπωνίας να αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο.
«Το πολύτιμο μέταλλο αναζητά εδραίωση πάνω από τα 1.300 δολ. ώστε να συνεχίσει να ενισχύεται, ενώ το επίπεδο στήριξης βρίσκεται γύρω στα 1.295 δολ.», σχολίασε σε σημείωμά του ο Samuel Laughlin της MKS, προσθέτοντας ότι οι ανησυχίες γύρω από την Ιταλία «παρέχουν μικρή στήριξη αλλά αποτελούν έναν ελάσσονα παράγοντα αυτή τη στιγμή».
«Οι επενδυτές βρίσκονται στο περιθώριο και δεν είναι αρκετά σίγουροι ώστε να λάβουν μία πιο επιθετική θέση», προσθέτει ο Laughlin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης