Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά ενός μήνα σκαρφάλωσε το ευρώ έναντι του δολαρίου εν μέσω ανησυχιών για εμπορικό πόλεμο, στα 1,240 δολ.

Σε υψηλά ενός μήνα σκαρφάλωσε το ευρώ έναντι του δολαρίου εν μέσω ανησυχιών για εμπορικό πόλεμο, στα 1,240 δολ.
Νωρίτερα, το αμερικανικό νόμισμα είχε υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 16 μηνών έναντι του γεν Ιαπωνίας
Περαιτέρω πτώση καταγράφει σήμερα Δευτέρα (26/3) το αμερικανικό δολάριο, καθώς οι ανησυχίες για έναν ενδεχόμενο εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας εξακολουθεί να ασκεί πιέσεις στο αμερικανικό νόμισμα.
Ειδικότερα, περί τις 11:42 π.μ. το δείκτης αμερικανικού δολαρίου, ο οποίος μετρά την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί κατά -0,17% στις 88,95 μονάδες, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου μήνα.
Την περασμένη εβδομάδα, όπως ανέφερε σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal, οι ΗΠΑ απέστειλαν μια λίστα στο Πεκίνο με την οποία ζητούν μεταξύ άλλων από την Κίνα να μειώσει τους δασμούς στα αμερικανικά αυτοκίνητα και να επιτρέψει μεγάλη πρόσβαση των αμερικανικών εταιρειών στον οικονομικό τομέα της Κίνας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin και ο αρμόδιος για θέματα εμπορίου των ΗΠΑ, Robert Lighthizer απέστειλαν επιστολή στον πρόσφατα ορισθέντα αντιπρόεδρο της Κίνας Liu He, με την οποία παραθέτουν τα βήματα που η Κίνα πρέπει να κάνει προκειμένου να μειωθούν οι ανισορροπίες στο μεταξύ τους εμπορικό ισοζύγιο.
Σημειώνεται πως μετά την επιβολή δασμών ύψους περίπου 60 δις δολαρίων σε κινέζικα προϊόντα, η Κίνα προειδοποίησε την περασμένη Παρασκευή (23/3) ότι σκοπεύει να επιβάλλει και εκείνη δασμούς ύψους 3 δις δολαρίων σε εισαγωγές από τις ΗΠΑ.
Παράλληλα, το ευρώ ενισχύεται κατά +0,39% έναντι του δολαρίου, στα 1,240 δολ. ενώ μεγαλύτερη είναι η άνοδος της στερλίνας έναντι του αμερικανικού νομίσματος, και συγκεκριμένα στο +0,48% και τα 1,4199 δολ.
Αν και το δολάριο ενισχύεται κατά +0,34% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 105,10 γεν, νωρίτερα είχε υποχωρήσει στα 104,65 γεν, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδό του από τον Νοέμβριο του 2016.
Πλέον, οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους τόσο στις εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας, όσο και στα στοιχεία που αφορούν το αμερικανικό ΑΕΠ, τα οποία θα δημοσιευθούν αργότερα εντός της εβδομάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης