Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Νέες υποθέσεις διαφθοράς εμπλέκουν βοηθούς του πρωθυπουργού Netanyahu

Ισραήλ: Νέες υποθέσεις διαφθοράς εμπλέκουν βοηθούς του πρωθυπουργού Netanyahu
Η ισραηλινή αστυνομία ισχυρίζεται ότι ο πρώην εκπρόσωπος του Benjamin Netanyahu προσπάθησε να δωροδοκήσει έναν δικαστή
Η ισραηλινή αστυνομία ισχυρίζεται ότι ο πρώην εκπρόσωπος του Benjamin Netanyahu προσπάθησε να δωροδοκήσει έναν δικαστή για να αποσιωπήσει μια υπόθεση απάτης εναντίον της συζύγου του ισραηλινού πρωθυπουργού, η τελευταία έρευνα για τη διαφθορά που τον περιβάλλει.
Η νέα υπόθεση δωροδοκίας είναι μία από τις δύο που αποκαλύφθηκε την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018 με τον ίδιο πρώην εκπρόσωπο.
Η αστυνομία τον ονόμασε επίσης ως κάποιον που συνελήφθη δύο ημέρες νωρίτερα σε ξεχωριστή υπόθεση, που αφορούσε καταγγελίες για διαφθορά στη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών του Ισραήλ.
Ο Netanyahu πρωθυπουργός επί 12 χρόνια από το 1996, έχει δει την κυριαρχία του στην ισραηλινή πολιτική να απειλείται από έρευνες διαφθοράς, καθώς η αστυνομία πρότεινε πριν από μία εβδομάδα να κατηγορηθεί για δωροδοκία και απάτη.
Στην τελευταία περίπτωση, η αστυνομία δήλωσε ότι ο πρώην εκπρόσωπος του Netanyahu Nir Hefetz είχε προσφέρει μέσω ενδιάμεσου το 2015, να βοηθήσει ένα δικαστή να κερδίσει τη θέση του γενικού εισαγγελέα, εάν συμφωνούσε να χρησιμοποιήσει τη θέση για να εμποδίσει οποιαδήποτε διαδικασία εναντίον της συζύγου του Netanyahu Sarah.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο γενικός εισαγγελέας Avichai Mandelblit δήλωσε ότι σκέφτεται να κατηγορήσει τη Sara Netanyahu για απάτη, σχετικά με την ύποπτη χρήση κρατικών κονδυλίων για προσωπικά έξοδα ύψους περίπου 100.000 δολαρίων.
Έχει απορρίψει τους ισχυρισμούς και εκκρεμεί οριστική απόφαση για τις κατηγορίες.
Ο πρωθυπουργός απέρριψε τον ισχυρισμό σχετικά με την προσπάθεια δωροδοκίας του δικαστή, αποκαλώντας τον "παραισθησιογόνο".
"Ποτέ δεν προσέγγισα τον Nir Hefetz για αυτό, ποτέ δεν μου πρότεινε τίποτα γι 'αυτό και ξέρετε τι; Δεν πιστεύω ότι έδινε τη δυνατότητα σε κανέναν", δήλωσε ο Netanyahu.
Στην άλλη περίπτωση που αποκαλύφθηκε την Τρίτη, η αστυνομία δήλωσε ότι συνέλαβε τον Hefetz και έναν άλλο βοηθό του Netanyahu, τον Shlomo Filber, που κάποτε ήταν στο υπουργείο Επικοινωνιών, σχετικά με ισχυρισμούς περί διαφθοράς που αφορούσαν την τηλεπικοινωνιακή επιχείρηση Bezeq.
Ο κύριος μέτοχος της Bezeq, Shaul Elovitch, συνελήφθη επίσης μαζί με τη σύζυγό του και τον γιο του και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Bezeq.
Ο Elovitch είναι οικογενειακός φίλος του Netanyahu.
Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή, αλλά δεν αποκαλύφθηκαν για δύο ημέρες.
Η αστυνομία υποπτεύεται ότι η Bezeq έλαβε κανονιστικά οφέλη ως ανταμοιβή για την παροχή ευνοϊκής κάλυψης από τον Netanyahu στον Walla, ένα δικτυακό τόπο ειδήσεων που ελέγχεται από την εταιρεία χαρτοφυλακίου Eurocom του Elovitch.
Ο Elovitch αρνείται κάθε αδίκημα, όπως και η σύζυγός του και ο γιος του, και ο διευθυντής της CEO Bezeq, είπε εκπρόσωπος της Eurocom.
Ο Netanyahu δεν είναι ύποπτος στην περίπτωση αυτή, αλλά τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης δήλωσαν ότι πιθανόν να ερωτηθεί σύντομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης