Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται για 3η συνεχόμενη ημέρα η πτώση για το αμερικανικό δολάριο, στο -0,25% έναντι του ευρώ

Συνεχίζεται για 3η συνεχόμενη ημέρα η πτώση για το αμερικανικό δολάριο, στο -0,25% έναντι του ευρώ
Το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 15 μηνών έναντι του γεν Ιαπωνίας
Υπό πιέσεις παραμένει για μία ακόμα ημέρα το αμερικανικό δολάριο, μετά τα μεικτά μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ για τον Ιανουάριο του 2018, τα οποία προκάλεσαν αβεβαιότητα αναφορικά με το ρυθμό αύξησης επιτοκίων από τη Fed κατά το τρέχον έτος.
Ειδικότερα, ο δείκτης αμερικανικού δολαρίου, ο οποίος μετρά την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι υπολοίπων σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί κατά -0,26% στις 88,68 μονάδες, ενώ νωρίτερα είχε βρεθεί ακόμα και στις 88,64 μονάδες, γεγονός που αποτελεί τη χαμηλότερη τιμή του από τις 2 Φεβρουαρίου 2018.
Παρά το γεγονός ότι ο ετήσιος πληθωρισμός στις ΗΠΑ σκαρφάλωσε στο 2,1%, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, το γεγονός ότι οι λιανικές πωλήσεις της χώρας υποχώρησαν κατά -0,3%, δημιούργησε προβληματισμό στις τάξεις των επενδυτών αναφορικά με το αν η Fed μπορεί να απομακρύνει τις πληθωριστικές πιέσεις.
Επιπλέον, το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί κατά -0,40% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 106,57 γεν, παραμένοντας κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2016.
Παράλληλα, το ευρώ ενισχύεται κατά +0,25% έναντι του δολαρίου, στα 1,2481 δολ. ενώ μεγαλύτερη είναι η άνοδος για τη στερλίνα, η οποία καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,46% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στα 1,4062 δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης