Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ενισχύθηκε κατά +0,5% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Δεκέμβριο 2017

Γαλλία: Ενισχύθηκε κατά +0,5% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Δεκέμβριο 2017
Τα αποτελέσματα για τη βιομηχανική παραγωγή της Γαλλίας αποδείχθηκαν ελαφρώς καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Ανοδικά κινήθηκε η βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία τον Δεκέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (9/2) στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, δεχόμενη ώθηση από τους τομείς εξοπλισμού και παραγωγής ενέργειας.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης ενισχύθηκε κατά +0,5% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2017, με τα αποτελέσματα να αποδεικνύονται ελαφρώς καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν άνοδο της τάξεως του +0,4%.
Παράλληλα, η Insee αναθεώρησε επί τα βελτίω τα στοιχεία της για τον Νοέμβριο του 2017, όπου η παραγωγή υποχώρησε κατά -0,3% έναντι -0,5% των αρχικών εκτιμήσεων, ενώ για το τέταρτο τρίμηνο του 2017, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά +4,2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
Σημειώνεται ότι τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή της Γαλλίας καταδεικνύουν την ανοδική πορεία που κατέγραψε η οικονομία της χώρας κατά τα τέλη του προηγούμενου έτους, με το ΑΕΠ να επεκτείνεται με τους ταχύτερους ρυθμού των τελευταίων έξι ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης