Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Τσίπρας και Zaev προχωρούν αποφασιστικά στην οριστική λύση της ονομασίας της ΠΓΔΜ

Παπαδημούλης: Τσίπρας και Zaev προχωρούν αποφασιστικά στην οριστική λύση της ονομασίας της ΠΓΔΜ
Έχει δημιουργηθεί ένα ιστορικό παράθυρο ευκαιρίας και μια θετική συγκυρία υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι έχει δημιουργηθεί ένα ιστορικό παράθυρο ευκαιρίας και μια θετική συγκυρία για την οριστική επίλυση του θέματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος υποστήριξε ότι τόσο η κυβέρνηση Τσίπρα όσο και η κυβέρνηση Zaev κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση με αποφασιστική βήματα.
«Έχει δημιουργηθεί ένα ιστορικό "παράθυρο ευκαιρίας" και μια θετική συγκυρία για την οριστική επίλυση τους ζητήματος, κάτι που επαληθεύεται τόσο από τη στάση της κυβέρνησης Ζάεφ, όσο και από την υποστήριξη των διαπραγματεύσεων από την ΕΕ, τις ΗΠΑ και συνολικά από τη διεθνή κοινότητα.
Η Κομισιόν, μέσω των αρμοδίων Επιτρόπων Μογκερίνι και Χαν, όσο και το σύνολο σχεδόν των πολιτικών ομάδων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στηρίζουν τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και διμερώς, και ενισχύουν το θετικό κλίμα των συνομιλιών.
Δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη η εξεύρεση λύσης, ωστόσο η συγκυρία είναι ευνοϊκή, γεγονός που μπορεί να διευκολύνει την προσπάθεια αναζήτησης μιας σοβαρής συμβιβαστικής λύσης, που θα "ξεμπλοκάρει" μια σειρά ζητημάτων» αναφέρει σε άρθρο του στο γαλλικό δίκτυο ενημέρωσης «Mediapart» ο . Παπαδημούλης.
Όπως αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «το εθνικό συμφέρον επιβάλλει να κλείσουμε εκκρεμή ζητήματα και μέτωπα, και με τη συμβολή των Ευρωπαίων εταίρων μας, να χαράξουμε ένα νέο μέλλον για την περιοχή, μακριά από τα φαντάσματα, τους ανορθολογισμούς και τα αδιέξοδα του παρελθόντος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης