Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Εντατικά μέτρα ασφαλείας ενόψει της επετείου της αιματηρής επίθεσης στο Βερολίνο

Γερμανία: Εντατικά μέτρα ασφαλείας ενόψει της επετείου της αιματηρής επίθεσης στο Βερολίνο
Περίπου 2.600 χριστουγεννιάτικες αγορές άνοιξαν ξανά στα τέλη Νοεμβρίου 2017 με πρόσθετο προσωπικό ασφαλείας
Η Γερμανία έχει αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας στις χριστουγεννιάτικες αγορές στη χώρα, ένα χρόνο μετά από τη θανατηφόρα επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, με τη συντηρητική καγκελάριο Angela Merkel να δέχεται την οργή από τους συγγενείς των θυμάτων για το χειρισμό της υπόθεσης.
Περίπου 2.600 χριστουγεννιάτικες αγορές άνοιξαν ξανά στα τέλη Νοεμβρίου 2017 με πρόσθετο προσωπικό ασφαλείας σε περιπολικά και φράγματα από σκυρόδεμα για την προστασία των αγοραστών.
Η Merkel πραγματοποίησε αυτή την εβδομάδα μία επίσκεψη έκπληξη στο χώρο της επίθεσης, όπου θα παρουσιαστεί μόνιμο μνημείο για τα θύματα.
Θα συναντηθεί τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017 με συγγενείς θυμάτων, πολλοί από τους οποίους λένε ότι αισθάνθηκαν παραμελημένοι από την κυβέρνηση μετά την επίθεση.
Σε μια ανοικτή επιστολή προς τη Merkel που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Der Spiegel αυτό το μήνα, τα θύματα και οι επιζώντες παραπονέθηκαν ότι η καγκελάριος δεν τους είχε συναντήσει προσωπικά.
Ο Kurt Beck, πολιτικός σοσιαλδημοκράτης που εκπροσωπεί τα θύματα και τους επιζώντες, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο χειρισμός της τραγωδίας από τη Merkel, έρχεται σε αντίθεση με το πώς η γαλλική κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.
"Υπάρχουν περιστατικά που δεν πρέπει να επαναληφθούν", δήλωσε ο Beck, καλώντας την κυβέρνηση να αυξήσει την αποζημίωση για τους θύματα και τους επιζώντες.
Γερμανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι έχουν ενισχύσει την ασφάλεια και την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας, μετά από έρευνες που εξέθεσαν μια σειρά αποτυχιών στην υπόθεση της επίθεσης.
Αλλά οι εμπειρογνώμονες λένε ότι πολλά πρέπει να γίνουν.
"Η συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών και των αστυνομικών αρχών πρέπει να βελτιωθεί", δήλωσε ο Malte Roschniski, ειδικός ασφαλείας του Βερολίνου.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης