Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Σε υψηλά 76 μηνών το επιχειρηματικό κλίμα τον Σεπτέμβριο 2017 - Στις 57,1 μονάδες ο PMI

Γαλλία: Σε υψηλά 76 μηνών το επιχειρηματικό κλίμα τον Σεπτέμβριο 2017 - Στις 57,1 μονάδες ο PMI
Η άνοδος των νέων επιχειρήσεων σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι ετών
Σημαντική άνοδο κατέγραψε το επιχειρηματικό κλίμα στη Γαλλία τον Σεπτέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (4/10) στοιχεία της Markit, ανακτώντας την δυναμική που είχει απωλέσει κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου.
Εδικότερα, ο σύνθετος PMI σκαρφάλωσε στις 57,1 μονάδες, έναντι 55,2 μονάδων τον Αύγουστο, φτάνοντας σε υψηλά 76 μηνών, με τον κλάδον των υπηρεσιών να καταγράφει «άλμα» στις 57 μονάδες, έναντι 54,9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Καθοριστικό ρόλο για την ανάκαμψη του επιχειρηματικού κλίματος διαδραμάτισε η άνοδος των νέων επιχειρήσεων, η οποία σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι ετών, με τον τομέα ταχυδρομικών υπηρεσιών και τηλεπικοινωνιών να βαρίσκεται στο επίκεντρο.
Ως αποτέλεσμα της υψηλότερης ζήτησης των πελατών, οι υπηρεσίες προσέλαβαν επιπλέον προσωπικό για ένατο συνεχόμενο μήνα, παραμένοντας κοντά στα πολυετή υψηλά του περασμένου Ιουνίου.
Παράλληλα, η ισχυρή ζήτηση συνείσφερε στην περαιτέρω βελτίωση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης, λόγω μεγαλύτερης αισιοδοξίας αναφορικά με την ευρωπαϊκή οικονομία.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης