Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Συγκρούσεις διαδηλωτών κατά του Trump με υποστηρικτές του στην Καλιφόρνια

Reuters: Συγκρούσεις διαδηλωτών κατά του Trump με υποστηρικτές του στην Καλιφόρνια
Έγιναν 20 συλλήψεις και τραυματίστηκαν 11 άνθρωποι, ενώ συνολικά 1.000 συμμετείχαν στις δύο πορείες στο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας
Επεισόδια έγιναν το Σάββατο 15/4 στο Μπέρκλεϊ στην Καλιφόρνια όπου διαδηλωτές κατά του Trump και υποστηρικτές του διοργάνωσαν δύο διαφορετικές πορείες, με συνέπεια να συλληφθούν 20 άτομα, όπως μεταδίδει το Reuters.
Καθώς οι αχιμαχίες άρχισαν ανάμεσα στις δύο πλευρές και έπεσαν μπουκάλια και άλλα αντικείμενα εκατέρωθεν ενός φράχτη που είχε μπει για τον διαχωρισμό τους, επενέβη η αστυνομία χρησιμοποιώντας και μία εκρηκτική συσκευή για να αποκαταστήσει την τάξη.
Αρκετοί άνθρωποι είχαν αίματα στα πρόσωπά τους, όπως παρατήρησε ένας ρεπόρτερ του Reuters, αλλά δεν υπάρχει επίσημος αριθμός τραυματιών από τις αρχές.
Τα ΜΜΕ μετέδωσαν ότι 11 άτομα τραυματίστηκαν.
Η αστυνομία υποστήριξε ότι θα γίνουν κι άλλες συλλήψεις μόλις εξεταστεί το βίντεο των επεισοδίων.
Τα επεισόδια έγιναν επειδή οι διαδηλωτές κατά του Trump έκαναν αντί συγκέντρωση απέναντι από τους υποστηρικτές του, που αυτοαποκαλούνται "Patriots Day".
Στο πάρκο που σημειώθηκε το συμβάν βρίσκονταν 500 με 1.000 άτομα κατά το αποκορύφωμά του.
Ανάμεσα στους διαδηλωτές κατά του Trump ήταν και κάποιοι που φορούσαν μάσκες και μαύρα ρούχα.
Οι οπαδοί του περιγράφουν τους εαυτούς τους ως "πατριώτες και εθνικιστές".
Ο 52χρονος Daryl Tempesta που έχει υπηρετήσει στην αεροπορία, πήγε για να υποστηρίξει τον Trump.
"Σαν βετεράνος θέλω η Αμερική να συνεχίσει όπως επιθυμεί ο Trump και να μην γίνει θύμα της παγκοσμιοποίησης, δεν είμαστε κομμουνιστικό κράτος".
Η εβδομαδιαία λαϊκή αγορά ματαιώθηκε λόγω των συγκεντρώσεων και υπό τον φόβο της βίας.
Παρόλα αυτά από έναν πάγκο που πουλούσαν λαχανικά, κατά τη διάρκεια των πρώτων επεισοδίων ακούστηκαν κρότοι από δυναμιτάκια και έβγαινε καπνός.
"Αποφασίσαμε να ανοίξουμε διότι αυτός είναι ο τρόπος ζωής μας" είπε ο ιδιοκτήτης του πάγκου Tim Mueller, ενώ ήταν περικυκλωμένος από άτομα και των δύο συγκεντρώσεων.
Τουλάχιστον 100 άτομα έφυγαν από το πάρκο και συνέχισαν να συγκρούονται σε δρόμους της πόλης, όπου η παρουσία της αστυνομίας δεν ήταν τόσο ισχυρή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης