Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Άδικη η έκθεση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη συνταγματική αναθεώρηση

Τουρκία: Άδικη η έκθεση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη συνταγματική αναθεώρηση
Ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας, Bekir Bozdag, εκτιμά ότι η Επιτροπή της Βενετίας συντάσσεται με όσους ψηφοφόρους θα ταχθούν υπέρ του "Όχι"
Σκληρή κριτική άσκησε σήμερα (14/3) προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Bekir Bozdag, με αφορμή την έκθεση της Επιτροπής της Βενετίας σχετικά με το επικείμενο δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση.
Συγκεκριμένα, ο Bozdag δήλωσε ότι η έκθεση της Επιτροπής της Βενετίας του Συμβουλίου της Ευρώπης "τάσσεται υπέρω των ψηφοφόρων του Όχι", ανώ παράλληλα τη χαρακτήρισε ως άδικη απέναντι στη χώρα του.
"Η έκθεση δεν είναι δίκαιο, αντικειμενική και αμερόληπτη, αλλά εντελώς πολτικοποιημένη και υποκειμενική", ανέφερε ο τούρκος υπουργός δικαιοσύνης, προσθέτοντας ότι δεν έχει καμία αξία για τη χώρα του.
"Ούτε η Επιτροπή της Βενετίας ούτε οποιοσδήποτε διεθνής οργανισμός δε θα επηρεάσει την ελεύθερη βούληση του τουρκικού λαού", τονίζει ο Bozdag, για να προσθέσει ότι "όπως λαμβάνει την έκθεση της Επιτροπής ως σημείο αναφορά δε μπορεί να έχει ορθή άποψη για τις συνταγματικές τροποποιήσεις της Τουρκίας".
Σημειώνεται ότιτον προηγούμενο μήνα, αντιπροσωπεία από την Επιτροπή της Βενετίας βρέθηκε στην Τουρκία για να συνομιλήσει με αξιωματούχους σχετικά με τις τροπολογίες του συντάγματος που θα δώσουν ευρείες εκτελεστικές εξουσίες στον πρόεδρο της χώρας.
Οι δηλώσεις του Bozdag έρχονται εν μέσω μίας περιόδου αξιοσημείωτης έντασης στις σχέσης μεταξύ Ευρπώπης και Τουρκίας, με αποκορύφωμα την κόντρα που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες μεταξύ της γειτονικής χώρας και της Ολλανδίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης