Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος: Δεν ζητάμε εκλογές όπως η ΝΔ – Θέλουμε κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης

Θεοχαρόπουλος: Δεν ζητάμε εκλογές όπως η ΝΔ – Θέλουμε κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης
Η κυβέρνηση φτάνει τα πράγματα στα άκρα όσον αφορά τη διαπραγμάτευση τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ
Την θέση ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν ζητά εκλογές όπως η ΝΔ αλλά τάσσεται σταθερά υπέρ της συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης διατύπωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος.
«Εμείς δεν ζητούμε εκλογές όπως η ΝΔ.
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη θέλει και επιδιώκει την κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, το ζητάμε σταθερά (...)
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν το επιδιώκουν.
Η ενίσχυση της δημοκρατικής συμπαράταξης θα επιβάλει την εθνική συνεννόηση για να βγει η χώρα από τα μνημόνια όπως βγήκαν και οι άλλες χώρες» τόνισε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Θεοχαρόπουλος.
Ερωτηθείς για την εν εξελίξει διαπραγμάτευση, ο κ.Θεοχαρόπουλος είπε ότι «η κυβέρνηση φτάνει τα πράγματα στα άκρα και δεν κλείνει την αξιολόγηση, με αποτέλεσμα κάθε φορά η καθυστέρηση να φέρνει νέα μέτρα».
Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα κλείσει την αξιολόγηση αποδεχόμενη νέα μέτρα πάνω από 3 δις και δεν θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές ενώ χαρακτήρισε παράλογα τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές.
«Η έκθεση του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής υποστήριζε ότι δεν θα είχαμε ακραίες απαιτήσεις από πουθενά εάν είχε κλείσει η αξιολόγηση μέσα στο 2016» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, επισημαίνοντας πως «η αστάθεια δεν βοηθά να προχωρήσουν και άλλα πράγματα».
«Εάν δεν κλείνεις στην ώρα της τη διαπραγμάτευση, τελικά έρχεται κάτι επώδυνο για την ελληνική κοινωνία» ανέφερε πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
Ερωτηθείς για τις διεργασίες στην κεντροαριστερά είπε ότι και μετά τη συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου «αποφασίσαμε να προχωρήσουμε μπροστά προς την κατεύθυνση της διεύρυνσης του χώρου».
«Έτσι, αποφασίσαμε τον Ιούνιο να κάνουμε ένα συνέδριο ανοιχτό στην κοινωνία (...) να δημιουργηθεί το νέο που έχει ανάγκη ο τόπος, ο κόσμος της κεντροαριστεράς έχει ταλαιπωρηθεί με τις ατέρμονες συζητήσεις, τώρα χρειάζονται πράξεις» υποστήριξε ο κ.Θεοχαρόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης