Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος: Τσίρκο αποδεικνύεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – Δεν έχει στοιχειώδη σοβαρότητα

Θεοχαρόπουλος: Τσίρκο αποδεικνύεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – Δεν έχει στοιχειώδη σοβαρότητα
Η αξιολόγηση έπρεπε να είχε ήδη κλείσει, κάθε μήνας που περνά η χώρα βρίσκεται σε χειρότερη θέση είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ
Τσίρκο χαρακτήρισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θ. Θεοχαρόπουλος, υπογραμμίζοντας πως δεν διαθέτει τη στοιχειώδη σοβαρότητα.
«Αυτή η κυβέρνηση αποδεικνύεται μια “κυβέρνηση τσίρκο”.
Δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα: ο Υπουργός Οικονομίας κ. Παπαδημητρίου χθες είπε ότι διαπραγματεύεται η χώρα την μείωση στο αφορολόγητο.
Μια δήλωση η οποία υπονομεύει τη διαπραγμάτευση όταν την κάνεις δημόσια εν ώρα διαπραγμάτευσης.
Σήμερα είπε ότι ήταν άστοχη η δήλωσή του.
Σήμερα ο Υπουργός Οικονομίας κ. Παπαδημητρίου είπε ότι δεν ξέρει στοιχεία για εργαζόμενους που να παίρνουν κάτω από 200 ευρώ.
Πριν ένα μήνα η κ. Αχτσιόγλου, Υπουργός Εργασίας, είπε ότι 125.000 εργαζόμενοι στη χώρα μας εργάζονται με κάτω από 100 ευρώ το μήνα.
Αναρωτιέμαι μιλάνε μεταξύ τους στην κυβέρνηση;
Την χαρακτηρίζω “κυβέρνηση τσίρκο”, δεν μπορεί να συνεχίσει αυτή κατάσταση στη χώρα να υπάρχει μια κυβέρνηση χωρίς την στοιχειώδη σοβαρότητα την ώρα της διαπραγμάτευσης» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Θεοχαρόπουλος.
Ερωτηθείς για την αξιολόγηση ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε ότι όσο περνά ο καιρός και η αξιολόγηση παραμένει ανοιχτή τόσο μεγαλύτερα είναι τα προβλήματα για την χώρα.
«Κάθε μήνας που περνάει η χώρα μας βρίσκεται σε χειρότερη θέση από τον προηγούμενο γιατί τελειώνουν τα χρήματα και αυτό οδηγεί σε χειρότερα μέτρα.
Η αξιολόγηση έπρεπε ήδη να έχει κλείσει με αποτελεσματική διαπραγμάτευση και όχι με τις εμμονικές απαιτήσεις ορισμένων δανειστών, όπως η προληπτική νομοθέτηση μέτρων.
Πολλές φορές για να διατυπώνουν σκληρές απαιτήσεις οι δανειστές δίνει δικαίωμα η κυβέρνηση, η οποία δεν έχει παρουσιάσει ούτε μία μεταρρύθμιση.
Το αφορολόγητο δεν πρέπει να μειωθεί, γιατί θα μειώσει κι άλλο την αγοραστική δύναμη.
Η κυβέρνηση αμφιταλαντεύεται σήμερα ανάμεσα στο να δεχτεί τα πάντα ή να μην δεχτεί τίποτα αντί να προχωρεί σε αποτελεσματικές διαπραγματεύσεις» τόνισε ο κ.Θεοχαρόπουλος.
Όσον αφορά τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε ότι για να πάει μπροστά αυτός ο χώρος, χρειάζεται ενότητα και ανανέωση.
«Ενότητα σημαίνει όλοι μαζί.
Να μην υπάρχει κατακερματισμός του χώρου.
Δεν μπορώ να διανοηθώ να μην κατέβει όλος μαζί ο χώρος αυτός στις επόμενες εκλογές για να διαδραματίσει έναν αποφασιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις του τόπου.
Δεύτερον ανανέωση προσώπων, ιδεών και πολιτικών πρακτικών.
Όχι στην ανακύκλωση των ίδιων και των ίδιων προσώπων.
Μακριά από κάθε λαϊκισμό» είπε ο κ.Θεοχαρόπουλος.
Όσον αφορά την ένταξη του ΚΙΔΗΣΟ του Γ. Παπανδρέου στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο κ.Θεοχαρόπουλος έκανε λόγο για ιδιαιτέρως θετική εξέλιξη.
«Η δική μας πρόσκληση είναι να πάμε σε ευρύτερες διαδικασίες που θα ανασυγκροτήσουν τον χώρο.
Κανείς δεν πρέπει να ενισχύσει τον κατακερματισμό.
Η πρόσκληση για μία ισχυρή κεντροαριστερά δεν μπορεί να μην είναι ανοιχτή σε όλα τα στελέχη που βρίσκονται στον ευρύτερο προοδευτικό και σοσιαλδημοκρατικό χώρο.
Κανείς δεν περισσεύει» είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης