Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντιμέτωπες με νέες μηνύσεις οι τράπεζες για τα τιτλοποιημένα στεγαστικά δάνεια στις ΗΠΑ;

Αντιμέτωπες με νέες μηνύσεις οι τράπεζες για τα τιτλοποιημένα στεγαστικά δάνεια στις ΗΠΑ;
Αν η μήνυση τεθεί σε ισχύ, οι κατηγορίες θα βαρύνουν εκ νέου την HSBC, τη Royal Bank of Scotland, τη UBS, την Credit Suisse και τη Deutsche Bank
Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο για μήνυση εναντίον πέντε τραπεζικών κολοσσών το ομοσπονδιακό εγγυητικό κεφάλαιο καταθέσεων των Ηνωμένων Πολιτειών (Federal Deposit Insurance Corp, FDIC), με αφορμή το σκάνδαλο τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων πριν από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.
Ειδικότερα, το αρμόδιο αμερικανικό δικαστήριο είχε απορρίψει τη σχετική μήνυση του FDIC το 2012, ωστόσο πλέον η απόφαση τίθεται υπό αναθεώρηση (λόγω «πλάνης») από το ανώτατο δικαστικό σώμα.
Η μήνυση τότε αφορούσε την πώληση στεγαστικών δανείων συνολικού ύψους 140,5 εκ. δολαρίων στις Citizens National Bank και Strategic Capital Bank, οι οποίες στη συνέχεια χρεοκόπησαν.
Αν τελικά η μήνυση τεθεί σε ισχύ, οι κατηγορίες θα βαρύνουν εκ νέου την HSBC, τη Royal Bank of Scotland, τη UBS, την Credit Suisse και τη Deutsche Bank.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters, το FDIC και οι εν λόγω τράπεζες δεν έχουν σχολιάσει προς το παρόν το δημοσίευμα.
Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ώρες έγινε κι επίσημα γνωστό ότι οι Deutsche Bank και Credit Suisse ήρθαν σε συμφωνία με το υπουργείο Δικαιοσύνης των Η.Π.Α. σχετικά με τα πρόστιμα που τους είχαν επιβληθεί για τα τοξικά στεγαστικά δάνεια.
Η γερμανική τράπεζα θα πληρώσει εν τέλει 7,2 δισ. δολάρια (αντί για 14 δις), ενώ η ελβετική θα καταβάλει 5,3 δις.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης