Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιμένουν οι Βρετανοί – Σύμφωνα με δημοσκόπηση, αν ξαναψήφιζαν θα κέρδιζε το Brexit…

Επιμένουν οι Βρετανοί – Σύμφωνα με δημοσκόπηση, αν ξαναψήφιζαν θα κέρδιζε το Brexit…
Από την έρευνα διαπιστώνεται πως μόνο το 24% θεωρεί ότι θα ευνοηθεί οικονομικά από την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από το μπλοκ
Αν και μετά το δημοψήφισμα της 23ης αναπτύχθηκε ένα… «κύμα μετάνοιας» από πλευράς των Βρετανών (βλέπε διαδικτυακές υπογραφές για 2ο δημοψήφισμα κλπ…), πλέον οι πολίτες του νησιού φαίνεται να είναι πιο ψύχραιμοι.
Όπως διαπιστώνεται από τη δημοσκόπηση των CNN/ComRes που είδε σήμερα 19 Δεκεμβρίου 2016 το φως της δημοσιότητας, αν το δημοψήφισμα επαναλαμβανόταν τότε θα κέρδιζε και πάλι.
Ειδικότερα, το 47% των ερωτηθέντων απάντησε πως θα ψήφιζε Brexit, με το αντίστοιχο ποσοστό για όσους θα επέλεγαν το Bremain να βρίσκεται στο 45%.
Το υπόλοιπο 8% δεν εξέφρασε άποψη.
Από την έρευνα διαπιστώνεται επίσης πως μόνο το 24% θεωρεί ότι θα ευνοηθεί οικονομικά από την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από το μπλοκ, γεγονός που αποδεικνύει πως οι Βρετανοί δεν ψήφισαν με βάση... τις τσέπες τους.
Σε αντίθετο κλίμα μάλιστα, το 44% αναμένει χαμηλότερο εισόδημα μελλοντικά ως απόρροια του Brexit, ενώ την ίδια στιγμή το 47% των ερωτηθέντων αναμένει η έξοδος από την Ε.Ε. να έχει ευεργετικά αποτελέσματα για τη χώρα μακροπρόθεσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης