Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Συνεχίζεται η πτώση στις λιανικές πωλήσεις τον Νοέμβριο 2016 – Στις 48,6 μονάδες ο PMI

Ευρωζώνη: Συνεχίζεται η πτώση στις λιανικές πωλήσεις τον Νοέμβριο 2016 – Στις 48,6 μονάδες ο PMI
Οι τρεις κυριότερες οικονομίες της Ευρωζώνης σημείωσαν πολύμηνα χαμηλά στον κλάδο
Συνεχίζεται για τρίτο συνεχόμενο μήνα η ύφεση στον κλάδο λιανικών πωλήσεων στην Ευρωζώνη τον Νοέμβριο 2016, όπως μαρτυρά ο δείκτης της Markit, με την πτώση να αφορά και τις τρεις κύριες οικονομίες ανάμεσα στις χώρες του ευρώ.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI παρέμεινε αμετάβλητος, στις 48,6 μονάδες, επίπεδο που αποτελεί ωστόσο το χαμηλότερο από τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.
Παράλληλα, οι πωλήσεις συνεχίζουν να βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος για πέντε από τους έξι τελευταίους μήνες, με εξαίρεση μόνο μία περιστασιακή άνοδο τον Αύγουστο του 2016.
Σε ετήσια βάση ωστόσο, οι πωλήσεις ήταν σχετικά υψηλότερες σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2015, γεγονός που αντανακλάται στη θετική απόδοση του κλάδου στη Γερμανία.
Σε ότι αφορά τις τρεις μεγαλύτερες οικονομίας, η Γαλλία κατέγραψε την μεγαλύτερη πτώση στις πωλήσεις, στις 47,3 μονάδες, γεγονός που αποτελεί χαμηλό οκτώ μηνών.
Παράλληλα, η πτώση στη Γερμανία αν και αποτελεί σημαντικό γεγονός, καθώς βρίσκεται κατά από το όριο των 50 μονάδων, στις 49,6 μονάδες συγκεκριμένα, σηματοδοτεί το τέλος ενός εννιαμήνου ανάπτυξης.
Τέλος, σε ότι αφορά την Ιταλία, ο κλάδος βρέθηκε στις 48,8 μονάδες, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Φεβρουάριο του 2016.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης