Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Χειροτέρευσε (και πάλι) το επιχειρηματικό κλίμα τον Ιούνιο - Στις 49,4 μονάδες ο σύνθετος PMI

Γαλλία: Χειροτέρευσε (και πάλι) το επιχειρηματικό κλίμα τον Ιούνιο - Στις 49,4 μονάδες ο σύνθετος PMI
Ο δείκτης της Markit αντανακλά την έντονη κοινωνική και πολιτική αστάθεια που επικρατεί στη χώρα κατά το τελευταίο διάστημα
Σε ρυθμούς συρρίκνωσης κινήθηκαν για τον Ιούνιο ο μεταποιητικός κλάδος και ο κλάδος υπηρεσιών στη Γαλλία, όπως μαρτυρούν και οι σχετικοί δείκτες της Makit, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την πτώση του σύνθετου δείκτη σε χαμηλό τετραμήνου.
Συγκεκριμένα, ο σύνθετο δείκτης PMI βρέθηκε στις 49,4 μονάδες, έναντι 50,9 μονάδων που βρισκόταν το Μάιο, αντανακλώντας την έντονη κοινωνική και πολιτική αστάθεια που επικρατεί στη χώρα κατά το τελευταίο διάστημα.
Σε ότι αφορά τον κάδο υπηρεσιών, μετά από 2 μήνες ανάπτυξης, υπήρξε επιστροφή στη συρρίκνωση, με το σχετικό δείκτη να βρίσκεται στις 49,9 μονάδες, έναντι 51,6 μονάδων το Μάιο, σημειώνοντας χαμηλό τριμήνου.
Από την άλλη πλευρά, ο μεταποιητικός κλάδος συνέχισε για τρίτο συνεχόμενη μήνα την πτωτική του πορεία, με το δείκτη PMI να βρίσκεται στις 47,3 μονάδες, έναντι 48,1 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, πραγματοποιώντας με αυτόν τον τρόπο την ισχυρότερη πτώση του από τον Απρίλιο του 2015.
Να σημειώσουμε ότι κύριος λόγος για την πτώση του μεταποιητικού κλάδου αποτελεί η μείωση των νέων επιχειρήσεων στον ιδιωτικό τομέα της χώρας, καθώς και η πτώση της απασχόλησης για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης