Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η απάντηση Βαρουφάκη στον βρετανό ΥΠΟΙΚ: Ο George Osborne πάσχει από «αφθώδη πυρετό»

Η απάντηση Βαρουφάκη στον βρετανό ΥΠΟΙΚ: Ο George Osborne πάσχει από «αφθώδη πυρετό»
Ο George Osborne «φαίνεται ανίκανος να αποτρέψει τα αυτογκόλ που βάζει όλη την ώρα», σημείωσε ο πρώην υπ. Οικονομικών
Ο George Osborne πάσχει από σοβαρή περίπτωση αφθώδους πυρετού, ανέφερε ο έλληνας πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, κληθείς να σχολιάσει από το CNBC τις δηλώσεις του βρετανού υπουργού Οικονομικών, George Osborne.
Σημειώνεται ότι χθες, Τετάρτη, ο George Osborne σχολιάζοντας την είδηση ότι ο Γ. Βαρουφάκης αναλαμβάνει οικονομικός σύμβουλος του βρετανικού Εργατικού Κόμματος, ανέφερε ότι «προσλήφθηκε ο Βαρουφάκης διότι ο πρόεδρος Mao ήταν νεκρός και ο Mickey Mouse ήταν απασχολημένος».
Απαντώντας στις μομφές, ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε στο CNBC ότι του κέντρισε το ενδιαφέρον που ο George Osborne έχει «αφθώδη πυρετό», προσθέτοντας ότι «όταν ο George Osborne βγαίνει και διασκεδάζει εναντίον μου, προφανώς προσπαθεί να απολαύσει του γεγονότος ότι είμαι ένας ηττημένος υπουργός, αλλά στα χέρια ποίου;
Μιας απόρθητης – τεθωρακισμένης Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αποφάσισε να προκαλέσει ασφυξία στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας το κλείσιμο των τραπεζών για να μας επιβάλει μια ακόμη επέκταση και υποκριτική διάσωση. Ο βρετανικός λαός το γνωρίζει αυτό», ανέφερε.
Διερωτήθηκε, μάλιστα, «αλήθεια, νομίζει σοβαρά ο Osborne ότι χλευάζοντάς με κάνει χάρη στον ίδιο και την πνευματική του τάξη; Δεν νομίζω ότι κάνει στον εαυτό του οποιαδήποτε διανοητική χάρη» και συμπλήρωσε ότι «φαίνεται ανίκανος να αποτρέψει τα αυτογκόλ που βάζει όλη την ώρα».
Όσον αφορά τη συνεργασία του με το βρετανικό Εργατικό Κόμμα, ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε ότι δεν υπάρχει επίσημο συμβόλαιο και ότι μιλά με όλους, συμπεριλαμβανομένης της Caroline Lucas των Πρασίνων και τον πρώην συντηρητικό υπ. Οικονομικών, Normal Lamont.
Το να μιλάμε μεταξύ μας, ανέφερε, θα βοηθήσει να βρεθεί ένα κοινό έδαφος και ένα κοινό πρόγραμμα για να σταματήσει η ολίσθηση στην άβυσσο στην Ευρώπη.
Ερωτηθείς αν λαμβάνει χρήματα από το Εργατικό Κόμμα, ο πρώην υπ. Οικονομικών απάντησε «φυσικά όχι. Δεν έχω κανένα τέτοιο συμβόλαιο με κανέναν, πολλώ δε μάλλον με τον Jeremy Corbyn και το Εργατικό Κόμμα».
Όσον αφορά την πιθανότητα το Εργατικό Κόμμα να κερδίσει τις επόμενες εκλογές στη Βρετανία, σημείωσε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την ικανότητα της ομάδας του Corbyn να πείσει τον κόσμο ότι οι προτάσεις του Εργατικού Κόματος αποτελεί την απάντηση στα μεγάλα προβλήματα της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης