Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Zeit: Η πολιτική άνοδος του Β. Μεϊμαράκη – Η παλιά ελίτ επέστρεψε

Die Zeit: Η πολιτική άνοδος του Β. Μεϊμαράκη – Η παλιά ελίτ επέστρεψε
Ο Μεϊμαρακης δεν δίνει την εικόνα πολιτικού διψασμένου για εξουσία όπως πολλοί άλλοι πολιτικοί της Ελλάδας, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα
Στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αφιερώνει δημοσίευμά της, η γερμανική εφημερίδα Die Zeit.
Ειδικότερα, σε άρθρο που τιτλοφορείται «η παλιά ελίτ επέστρεψε», η Zeit επιχειρεί να διερευνήσει τους λόγους της δημοτικότητας του κ. Μεϊμαράκη.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μια ανοδική τάση της ΝΔ, με τις εκλογές να χαρακτηρίζονται πλέον μάχη στήθος με στήθος.
Η εφημερίδα επικαλείται τον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας, Νίκο Μαρατζίδη από το Πανεπιστήμιο Μακεδονία, σύμφωνα με τον οποίο «ο κ. Μεϊμαράκης κρατάει χαμηλό προφίλ και μάλιστα δεν φαίνεται να διεκδικεί καν την πρωθυπουργία για τον ίδιο, κάτι που θα του φανεί χρήσιμο στην πολιτική του εκστρατεία», προσθέτοντας πως «διαφορετικά ο Μεϊμαράκης σε μια ευθεία σύγκριση με τον χαρισματικό τέως πρωθυπουργό δεν θα είχε καμία ευκαιρία».
Παράλληλα, ο καθηγητής υποστηρίζει πως «οι άνθρωποι εκτιμούν σε αυτόν ότι δεν δίνει την εικόνα πολιτικού διψασμένου για εξουσία όπως πολλοί άλλοι πολιτικοί της Ελλάδας – μη εξαιρουμένου και του προκατόχου του Αντώνη Σαμαρά».
Τέλος, η εφημερίδα αναφέρεται και στα δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου που φέρουν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη αναμεμειγμένο σε σκάνδαλα ως υπουργός Άμυνας ανάμεσα στο 2006 και το 2009 ενώ επισημαίνει ακόμα ότι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις δεν υπάρχει καθαρός νικητής.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης