Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

«Παιχνίδια» χειραγώγησης με μοχλό την Coca Cola HBC – To μεγάλο spread short και long δίνει ευκαιρίες…

«Παιχνίδια» χειραγώγησης με μοχλό την Coca Cola HBC – To μεγάλο spread short και long δίνει ευκαιρίες…
Κοντά στα υψηλά 2ετίας ο τίτλος της Coca Cola HBC που αποτελεί "εργαλείο" ελέγχου της αγοράς, ανεξαρτήτως του γενικότερου κλίματος
«Μοχλός» ρετουσαρίσματος και χειραγώγησης της εικόνας του ελληνικού χρηματιστηρίου συνεχίζει να είναι η μετοχή της Coca Cola HBC όπως δείχνουν όλες οι τελευταίες συνεδριάσεις.
Με εξαιρετικά λίγα τεμάχια άρα και σχετικά περιορισμένο τζίρο – για το μέγεθος του «εκτοπίσματός» της και της επιρροής της στο Γενικό Δείκτη – ο τίτλος που έχει την υπερδιπλάσια κεφαλαιοποίηση από το 2ο ΟΤΕ – χρησιμοποιείται κατά το δοκούν στη διαμόρφωση του επιθυμητού «αποτελέσματος» από ορισμένους.
Η μετοχή έχει όλα τα τελευταία χρόνια μακράν τη μεγαλύτερη επιρροή στη διαμόρφωση του Γενικού Δείκτη, με ότι συνεπάγεται αυτό. Έως χθες η μετοχή της Coca Cola HBC επηρέαζε το Γενικό Δείκτη σε ποσοστό 12,51%, ενώ μετά τη μεγάλη πτώση, το ποσοστό της κατήλθε στο 11,91%.
Το… spread μεταξύ της τιμής των αγοραστών και των πωλητών είναι (συνήθως) μεγάλο στον τίτλο και αυτό δίνει ευκαιρίες σε όσους θέλουν να κάνουν παιχνίδι ρετουσαρίσματος και «ελέγχου» του Γενικού Δείκτη…
Ο τίτλος την ημέρα του μεγάλου μακελειού του Χ.Α. ήτοι τη Δευτέρα 3 Αυγούστου έδειξε άμυνες, κλείνοντας με πτώση μόλις 5,35%, βάζοντας κάποια αναχώματα, ενώ την επόμενη έκλεισε με πτώση μόλις 0,63%. Την Τετάρτη 5 Αυγούστου (που ο Γ.Δ. υποχώρησε κατά 2,53%) ο τίτλος της Coca Cola HBC έκλεισε με άνοδο 7,60%, την Πέμπτη 6 Αυγούστου έκλεισε στο +1,19% και την Παρασκευή +7,03%.
Την περασμένη Δευτέρα 10 Αυγούστου, σε μια ημέρα αντίδρασης κατά 2,06% για το Γ.Δ. «ρέφαραν» τη μετοχή κλείνοντάς τη σε πτώση 4,70%, με ελάχιστα τεμάχια, μόλις 5.604 μετοχές!!
Την Τρίτη ο τίτλος της Coca Cola HBC έκλεισε με άνοδο 5,26% στα 22 ευρώ με την αποτίμηση πάνω από τα 8 δισ. ευρώ, επίπεδα που αποτέλεσαν νέα υψηλά 20 μηνών, καθώς σ’ αυτά τα επίπεδα είχε να κλείσει από τις 8 Ιανουαρίου του 2014!
Έφτασε δηλαδή ο όμιλος να αποτιμάται πάνω από τα 8 δισ. ευρώ, ένα μέγεθος άκρως απαιτητικό, αν συνεκτιμηθεί όλη η κατάσταση τόσο στο Χ.Α. όσο και γενικότερα στο περιβάλλον (όχι το ελληνικό) όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος.
Χθες, σε μια ημέρα που το Χ.Α. διόρθωνε, ο τίτλος της Coca Cola HBC κρατούσε χαρακτήρα, όντας η μόνη σε κάποια φάση ανοδική μετοχή του FTSE 25.
Μάλιστα, ενδοσυνεδριακά έφτασε να ενισχύεται έως και 1,59% στα 22,35 ευρώ, που ασφαλώς αποτέλεσαν νέα υψηλά σχεδόν δύο ετών!
Στο φινάλε όπως και στις δημοπρασίες τη «σκότωσαν» οδηγώντας τη σε πτώση 6,64% στην τιμή των 20,54 ευρώ, με όγκο 53.305 τεμάχια και τζίρο 1,12 εκατ. ευρώ.
Αυτό, οδήγησε το Γενικό Δείκτη σε κλείσιμο στο -1,93%, παρ’ ότι λίγο πριν τις δημοπρασίες οι απώλειες δεν ξεπερνούσαν το 1,10%.
Όπως και να ‘χει, το ταμπλό έχει τη δική του «αλήθεια» και λέει ότι η Coca Cola HBC αξίζει περίπου 5,5 φορές την συνολική αξία των 20 μετοχών που απαρτίζουν τον Mid Cap 20!
Επίσης το ταμπλό «λέει» ότι η ΕΕΕ έχει κεφαλαιοποίηση περίπου όση συνολικά οι όμιλοι των Viohalco, ΔΕΗ,  Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ, Motor Oil, Aegean Airlines, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΥΔΑΠ, Jumbo, Lamda Development και ΟΛΠ!
Τα συμπεράσματα δικά σας…

Πρώτη ενημέρωση: 08:15, Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης