Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - Κούβα: Απόψε τα μεσάνυχτα ανοίγουν ξανά τις πρεσβείες τους σε Αβάνα και Ουάσιγκτον

ΗΠΑ - Κούβα: Απόψε τα μεσάνυχτα ανοίγουν ξανά τις πρεσβείες τους σε Αβάνα και Ουάσιγκτον
Στην Ουάσιγκτον θα γίνει μια τελετή
Σε λίγες ώρες και συγκεκριμένα, απόψε τα μεσάνυχτα, οι ΗΠΑ και η Κούβα ανοίγουν εκ νέου τις πρεσβείες τους στην Αβάνα και την Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο της ιστορικής προσέγγισης που άρχισαν πριν από ένα έτος ο B. Obama και ο Raul Castro.
Μάλιστα, τα κτήρια που στεγάζουν τα Γραφεία Συμφερόντων θα ανακτήσουν αυτομάτως το καθεστώς της πρεσβείας το πρώτο λεπτό της 20ης Ιουλίου, ως αποτέλεσμα της συμφωνίας της 30ης  Ιουνίου.
Στην Ουάσιγκτον θα γίνει μια τελετή στις 17:30 (ώρα Ελλάδας) στο κτήριο της κουβανικής αποστολής, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών της Κούβας, Bruno Rodríguez , ο οποίος κατόπιν θα μεταβεί στο State Department, προκειμένου να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του, John Kerry.
Οι δυο άντρες θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου γύρω στις 20:45 (ώρα Ελλάδας).
Στην Αβάνα, το κτήριο της παραλιακής λεωφόρου Μαλεκόν θα μετατραπεί  σε αμερικανική πρεσβεία, όπου θα βρεθεί εντός του καλοκαιριού και ο John Kerry.
Πάντως, αύριο, Δευτέρα 20 Ιουλίου, «όλοι οι εργαζόμενοι του γραφείου συμφερόντων θα επαναδιαπιστευθούν ως εργαζόμενοι της αμερικανικής πρεσβείας και ο επικεφαλής της αποστολής ως επιτετραμμένος.
Αυτό σημαίνει πως όλο το προσωπικό θα ενσωματωθεί στο διπλωματικό σώμα της Αβάνας», σημείωσε αμερικανική διπλωματική πηγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης