Τελευταία Νέα
Οικονομία

Euro Working Group: Επιβεβαιώθηκε η πρόοδος - Δεν είναι ορατή η συμφωνία

Euro Working Group: Επιβεβαιώθηκε η πρόοδος - Δεν είναι ορατή η συμφωνία
Η συνεδρίαση του Euro Working Group διήρκησε 2,5 ώρες
Η επιτευχθείσα πρόοδο των τελευταίων ημερών επιβεβαιώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Euro Working Group, ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της Δευτέρας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, οι εμπειρογνώμονες του Euro Working Group επιβεβαίωσαν την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.
Ωστόσο, κατέστη σαφές πως απαιτείται να καλυφθεί σημαντική ακόμη απόσταση, ώστε να είναι ορατή η συμφωνία.
Η συνεδρίαση του Euro Working Group διήρκησε 2,5 ώρες.
Σύμφωνα με την ίδια ευρωπαϊκή πηγή, στο Eurogroup της Δευτέρας θα υπάρξει απλώς καταγραφή της προόδου που έχει επιτευχθεί μεταξύ Αθήνας-δανειστών.
Νωρίτερα άλλωστε, έτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης ανέφερε πως δεν θα υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της 11ης Μαΐου».
Μάλιστα, σχολίασε ότι το επικείμενο Eurogroup, δύσκολα θα κρατήσει πολλές ώρες, «προειδοποιώντας» τους δημοσιογράφους να «μην περιμένουν μια μακρά αντιδικία ή συζήτηση».
Στη συνέχεια ανέφερε ότι, ακόμα και αν υπάρξει κοινή ανακοίνωση μετά το Eurogroup, αυτή δεν θα είναι και τόσο ενθουσιώδης.
Οι διαπραγματεύσεις βελτιώθηκαν, όπως και η δομή της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, τόνισε, ακόμα, ο αξιωματούχος, ενώ διεμήνυσε ότι δεν έχει συζητηθεί, προς το παρόν τουλάχιστον, τρίτο πακέτο σωτηρίας για τη χώρα.
«Υπάρχει μια νέα προσέγγιση σε κάποια ζητήματα και αν συνεχιστεί το πιθανότερο είναι ότι οδεύουμε σε συμφωνία», ωστόσο όχι άμεσα, σχολίασε στη συνέχεια.
«Η Ελλάδα θα αποπληρώσει με ευκολία τις προσεχείς δόσεις, αν και δεν είναι γεμάτη ρευστό», υποστήριξε, έπειτα, σε δημοσιογράφους.
Τέλος, ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι η επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να συναντά στις Βρυξέλλες τους θεσμούς «δεν δημιουργεί και το πιο αποτελεσματικό πρόγραμμα», αλλά σίγουρα ήταν «θετική επιλογή για τις αερογραμμές Aegean», κατέληξε, εν είδει χιούμορ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης