Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Η αβεβαιότητα για την Ελλάδα μπορεί να οδηγήσει το ευρώ στα 0,90 δολάρια

Morgan Stanley: Η αβεβαιότητα για την Ελλάδα μπορεί να οδηγήσει το ευρώ στα 0,90 δολάρια
Έχει ξεκινήσει ήδη το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων απο την ΕΚΤ
Με αφορμή την έναρξη του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα οι αποδόσεις των ομολόγων στον πυρήνα και την περιφέρεια της ευρωζώνης υποχωρούν, γεγονός που συμπαρασύρει και την ισοτιμία ευρώ - δολαρίου αναφέρει σε έκθεση της η Morgan Stanley.
Η αβεβαιότητα στη Ελλάδα αυξάνει το ρίσκο για το ευρώ, το οποίο ενισχύει το σενάριο υποχώρησης στα 0,90 δολάρια μέχρι τα τέλη του 2015.
Με βάση την Morgan Stanley αναμένεται το δολάριο να συνεχίσει την ανοδική του πορεία έναντι του ευρώ παρά τα σχετικά μέτρια μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ.
Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν με μικρότερο ρυθμό από ότι αναμενόταν. 
Επίσης η Morgan Stanley αναθεώρησε το ΑΕΠ των ΗΠΑ στο α΄ τρίμηνο του 2015 λίγο χαμηλότερα στο 1,2%. 
Ωστόσο λόγω της μακροπρόθεσμης προοπτικής ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας παραμένει θετική για το δολάριο η Morgan Stanley.

Για το ευρώ δηλώνει bearish η Morgan Stanley

Η έναρξη της ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ έχει στείλει τις αποδόσεις των ομολόγων της περιφέρειας της Ευρώπης σε ιστορικά χαμηλά.
Η έκρυθμη κατάσταση στην Ελλάδα θα οδηγήσει το ευρώ σε περαιτέρω πτώση, με προοπτική να υποχωρήσει στα 0,90 ευρώ στο τέλος του 2015. 
Με βάση την Morgan Stanley η μόχλευση στο ευρώ από τρίτες χώρες δεν είναι τόσο μεγάλη και η εξέλιξη αυτή θα συμβάλλει στην περαιτέρω αποδυνάμωση του έναντι του δολαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης