Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διατηρείται πάνω από τα 60 δολ. το πετρέλαιο – Ανησυχία για αύξηση της παραγωγής από το Ιράν

Διατηρείται πάνω από τα 60 δολ. το πετρέλαιο – Ανησυχία για αύξηση της παραγωγής από το Ιράν
Στην έλλειψη συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν επικεντρώνονται οι επενδυτές
Σταθερή παρέμενε η τιμή του «μαύρου χρυσού» την Πέμπτη, διατηρούμενο πάνω από τα 60 δολάρια το βαρέλι, καθώς οι επενδυτές έθεσαν σε δεύτερη μοίρα τα στοιχεία για τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου, επικεντρωνόμενοι στην έλλειψη συμφωνίας σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
Σύμφωνα με δηλώσεις του ιρανού πρεσβευτή στον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), δεν έχει επιτευχθεί καμία συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας, με τους επενδυτές να ανησυχούν αυτό να σημαίνει μια επικείμενη αύξηση της πετρελαϊκής παραγωγής από το Ιράν.
Η τιμή του πετρελαίου Brent διαπραγματεύεται από τα μέσα Φεβρουαρίου περί τα 60 δολάρια ανά βαρέλι, μετά τα χαμηλά έξι ετών των 45 δολαρίων που σημείωσε τον Ιανουάριο.
Τα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου σημείωσαν άνοδο 8 σεντ, στα 60,63 δολάρια το βαρέλι νωρίς το πρωί, ενώ το αργό πετρέλαιο τύπου West Texas ενισχύθηκε κατά 24 σεντ, στα 51,77 δολάρια το βαρέλι.
«Έχουμε μια περισσότερο τεχνικά εποικοδομητική εικόνα τώρα», ανέφερε ο Michael McCarthy, επικεφαλής στρατηγικής της CMC Markets στο Σίδνεϊ, σημειώνοντας το τέλος της για επτά συνεχούς μήνες πτώσης της τιμής του πετρελαίου.
Σημειώνεται ότι χθες, τα στοιχεία από τις ΗΠΑ κατέδειξαν ότι τα αποθέματα πετρελαίου στη χώρα έφθασαν σε επίπεδα – ρεκόρ, ανερχόμενα σερ 10,3 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, διπλάσια έναντι του αναμενόμενου.
Ωστόσο, τα στοιχεία αυτά δεν κατέστη δυνατό να επηρεάσουν πτωτικά την τιμή του πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης