Τελευταία Νέα
Οικονομία

Α. Ανδρεάδης (ΣΕΤΕ): Καταστροφικές οι συνέπειες για την Ελλάδα από τυχόν αύξηση του ΦΠΑ στο 13%

tags :
Α. Ανδρεάδης (ΣΕΤΕ): Καταστροφικές οι συνέπειες για την Ελλάδα από τυχόν αύξηση του ΦΠΑ στο 13%
Η κυβέρνηση καταφεύγει σε οικονομικά μέτρα διότι δεν μπορεί να προβεί σε κινήσεις που θα ήταν επώδυνες πολιτικά, σημειώνει
Κάθετα αντίθετος με την προοπτική αύξησης του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία είναι ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης, ο οποίος σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι τυχόν αύξησή του από το 6,5% στο 13% θα έχει αυτοκτονικές και καταστροφικές συνέπειες για την Ελλάδα.
Μάλιστα, ο κ. Ανδρεάδης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καταφεύγει σε οικονομικά μέτρα διότι δεν μπορεί να προβεί σε άλλες κινήσεις που θα ήταν επώδυνες πολιτικά.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «τη στιγμή που απογειώνεται ο τουρισμός, η κυβέρνηση προτείνει στην τρόικα τον διπλασιασμό του ΦΠΑ», όταν ο μόνος κλάδος που λειτούργησε στη χώρα κατά τα τελευταία χρόνια, ήταν αυτός του τουρισμού, χάρη στον οποίο αυξήθηκε κατά μία μονάδα το ΑΕΠ.
Ο κ. Ανδρεάδης σημείωσε ακόμη ότι η τρόικα από το 2010 θέτει ζήτημα να μην υπάρχουν εκπτώσεις στα νησιά, εκτός από κάποιες εξαιρέσεις, όπως τα νησιά στις άγονες γραμμές και τα Δωδεκάνησα, που είναι δίπλα η Τουρκία και υπάρχει ανταγωνισμός.
Σημειώνεται ότι στη 1 το μεσημέρι οι ξενοδόχοι θα παραχωρήσουν έκτακτη συνέντευξη Τύπου σχετικά με το ζήτημα του ΦΠΑ .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης