Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Κατά 2,3% ενισχύθηκαν οι λιανικές πωλήσεις τον Σεπτέμβριο

Ιαπωνία: Κατά 2,3% ενισχύθηκαν οι λιανικές πωλήσεις τον Σεπτέμβριο
Αν η κατανάλωση συνεχίσει να ενισχύεται, πιθανή είναι μια δεύτερη αύξηση του ΦΠΑ, από την κυβέρνηση του Abe
Τρίτο συνεχόμενο μήνα ενίσχυσης των λιανικών πωλήσεων σημείωσε η Ιαπωνία τον Σεπτέμβριο, δίνοντας μια αισιόδοξη εικόνα για το μέλλον του δείκτη, μετά την ενίσχυση του ΦΠΑ τον περασμένο Απρίλιο.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 2,3% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.
Οι λιανικές πωλήσεις έλαβαν κυρίως ώθηση από την ενίσχυση των πωλήσεων των ειδών ένδυσης, των καλλυντικών και των φαγητών.
Στα μεγάλα εμπορικά καταστήματα οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 0,5% σε ετήσια βάση, καθώς αυξήθηκε ο αριθμός τους.
Οι οικονομολόγοι είχαν επισημάνει πως η ενίσχυση του ΦΠΑ, από 5% σε 8%, οδήγησαν σε μεγαλύτερη της αναμενόμενης πτώση των λιανικών πωλήσεων, ενώ η περαιτέρω πτώση επήλθε λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, που κράτησε τους καταναλωτές στα σπίτια τους.
Μέχρι το τέλος του έτους, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Shinzo Abe θα κληθεί να αποφασίσει αν θα προβεί σε δεύτερη αύξηση του ΦΠΑ, μέσα στο 2015, και μια συνεχής ενίσχυση των πωλήσεων ίσως βοηθήσει την απόφαση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης