Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Βloomberg: Μηδενικές οι κεφαλαιακές ανάγκες για Εθνική, Εurobank σύμφωνα με τον δυναμικό ισολογισμό - Πέρασαν τα stress tests

Βloomberg: Μηδενικές οι κεφαλαιακές ανάγκες για Εθνική, Εurobank σύμφωνα με τον δυναμικό ισολογισμό - Πέρασαν τα stress tests
Τα αποτελέσματα είναι διαχειρίσιμα σύμφωνα με τον δυναμικό ισολογισμό, σχολιάζουν οι αναλυτές της Euroxx Securities
Μηδενίζεται το κεφαλαιακό έλλειμμα της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank, αν ληφθούν υπόψιν τα σχέδια αναδιάρθρωσης των δύο τραπεζών, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, σχολιάζοντας την επόμενη μέρα των ελληνικών τραπεζών, μετά τις επίσημες ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων των stress tests της ΕΚΤ.
Όπως σχολιάζει το Bloomberg, μέσω των σχεδίων αναδιάρθρωσης, Εθνική και Eurobank μπορούν να μηδενίσουν τις κεφαλαιακές ανάγκες των 2,7 δισ. ευρώ που προέκυψαν από τα stress tests.
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά το πρακτορείο, περιγράφοντας εκ νέου τις διευκρινίσεις που έδωσε η ΕΚΤ, σύμφωνα με το δυναμικό ισολογισμό, μηδενίζονται οι κεφαλαιακές ανάγκες της Εθνικής και της Eurobank.
Oι τέσσερις ελληνικές τράπεζες Eurobank, Eθνική, Αlpha Bank και Πειραιώς άντλησαν σωρευτικά 8,3 δισ. ευρώ νωρίτερα εντός του 2014, αμέσως μετά τα αποτελέσματα των stress tests που είχε διενεργήσει η Τράπεζα της Ελλάδας, τον περασμένο Μάρτιο.
"Τα αποτελέσματα είναι διαχειρίσιμα σύμφωνα με τον δυναμικό ισολογισμό", σχολιάζουν οι αναλυτές της Euroxx Securities.
"Αυτό σημαίνει πως οι τράπεζες πέρασαν με επιτυχία τα tests και πλέον επιστρέφουν στις δραστηριότητές τους", προσθέτουν οι αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης