Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

IIF: Η ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού στην Αργεντινή μεγαλύτερος κίνδυνος από τη χρεοκοπία - Πόσο θα διαρκέσει το default

IIF: Η ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού στην Αργεντινή μεγαλύτερος κίνδυνος από τη χρεοκοπία - Πόσο θα διαρκέσει το default
Kαταλύτης για την Αργεντινή οι προεδρικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο του 2015
Δεν ενέχει κινδύνους μετάδοσης για τις αναδυόμενες αγορές η χρεοκοπία της Αργεντινής, επισημαίνει σε νέα έκθεσή του το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF).
"Δεν υπάρχουν κίνδυνοι μετάδοσης από τη χρεοκοπία της Αργεντινής στις άλλες αναδυόμενες αγορές", σχολιάζουν οι αναλυτές του IIF, σε νέα 6σέλιδη έκθεσή τους, υπό τον τίτλο "Markets wary despite better macro data", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Σύμφωνα ωστόσο με το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο, η χρεοκοπία της Αργεντινής έχει σημαντικό, αρνητικό αντίκτυπο για την οικονομία της χώρας, αφού θα οδηγήσει σε επιδείνωση του υφεσιακού περιβάλλοντος και σε ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού.
Κατά το IIF, η ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού στην Αργεντινή συνιστά ένα γεγονός πολύ πιο σοβαρό από την ίδια τη διάρκεια της χρεοκοπίας της χώρας.
"Ο πληθωρισμός αυξάνεται στην Αργεντινή και η εμπιστοσύνη στην οικονομία αποδυνάμωνεται", σχολιάζουν οι αναλυτές του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου.
Στο ερώτημα πόσο καιρό θα διαρκέσει το default της Αργεντινής, το IIF παρουσιάζει δύο λόγους που αναμένεται να λάβουν ρόλο καταλύτη.
Αυτοί είναι:
1) Η προοπτική για επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης της Αργεντινής και των hedge funds
2) Οι προεδρικές εκλογές στην Αργεντινή που έχουν προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο του 2015.
Σύμφωνα με το IIF, οι διαμάχες του Μπουένος Άιρες με τους πιστωτές συνιστούν μοναδική περίπτωση, γεγονός που αναμένεται να διατηρήσει περιορισμένους τους κινδύνους μετάδοσης...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης